Kovo 11-oji: aplink Lietuvą per 24 valandas

Dvidešimt akių, dvidešimt ausų, dvidešimt kojų ir dvidešimt rankų. Dešimt netylinčių burnų ir dešimt viską uodžiančių nosių. Iš viso – šimtas. Ir nesvarbu, kad šis skaičius nieko nereiškia. Svarbiausia tai, kad kiekviena pora akių mato kitaip, ausų – girdi skirtingai, kojų – veda vis kitais keliais, rankų – savitai spaudo fotoaparato ir kompiuterio mygtukus. Apie burnas ir nosis apskritai kalbėti neverta – dešimt unikaliai tas pačias funkcijas atliekančių kūnų dalių.

Kovo 11-oji: aplink Lietuvą per 24 valandasKovo 11-oji: aplink Lietuvą per 24 valandas

Ne, nesuklydote – prieš Jūsų akis yra ne prastas rašinys apie anatomiją. Tai – leidinio apie  Kovo 11-ąją Lietuvoje įžanginis žodis. Kalbėti apie redakcijos narių žurnalistiniam darbui gyvybiškai svarbias kūno dalis būtina, nes per dvidešimt keturias valandas apkeliavome, drįstu teigti, visą Lietuvą: Vilnių, Kauną, Alytų, Uteną, Panevėžį, Šiaulius ir Marijampolę.

Galėčiau rašyti apie pačią Nepriklausomybės atkūrimo dieną, jos svarbą, laisvės sampratą ir reikšmę mūsų visuomenei. Neverta: visa tai sutalpinta į šiuo metu Jūsų monitoriuje matomą leidinį. Čia rasite visko: pokalbį su Papūga ir Mumija, viktorinos atgarsius, tikrus įspūdžius iš filmo premjeros, suvalkiečių šventimo ypatumus, vox populi, minėjimų Vilniuje apžvalgą, interviu su politologu Vladimiru Laučiumi. Taip pat fotoreportažą iš miestų Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kauniečių ir uteniškių minėjimo akimirkas bei sužinosite, kas yra ir kur teikiama Pelikso Bugailiškio premija.

Kovo 11-ąją visos šimtas kūnų dalių pačiupinėjo, apuostė ir pamatė skirtingai. Tad imkite mus ir skaitykite.

Patalpinta: Komentarai, Naujienos