Žurnalistas: nuo svajonės iki realybės

„Žiniasklaida – kaip Lady Gaga“, „Kaip buhalteriu dirbantis medikas nualpusiai kolegei prireikus atliks dirbtinį kvėpavimą, taip ir žurnalistikos absolventas pritaikys savo specialybę bet kurioje veikloje“, „Nacionalinė žiniasklaida dėl populiarumo spjauna į baudas ir profesionalumui ežiuko spygliais duria tiesiai į paširdžius“ – štai tokių originaliai skambančių minčių perskaitysite šiame „Universiteto žurnalisto“ projekte.

Pabandėme į savo būsimą profesiją pažiūrėti įvairiais aspektais – pradedant tuo, iš kur atsiranda svajonė, idėja tapti žurnalistu, iki to, be kokių savybių geriau to nė nebandyti.

Ieškojome atsakymų į mums ir, tikimės, jums, „Universiteto žurnalisto“ skaitytojai, rūpimus klausimus. Kur geriausiai mokytis žurnalistikos Lietuvoje, kuo skiriasi jos mokymasis užsienyje? Kaip pasikeičia būsimų žurnalistų ambicijos ir susidūrimas su tikrove per ketverius studijų metus? Kaip tapti tikrai profesionaliu ir autoritetingu žurnalistu prieš tai, žinoma, peržengus kūrybinio konkurso barjerą? Ar fotožurnalistas – tik pasiuntinukas? Kodėl kai kurie žurnalistai spjauna į padorumą ir net įstatymus? Ar turi ši profesija ateitį ir, jei taip, kokią? Galiausiai, norėjome įrodyti, kad žurnalisto diplomas praverčia ne tik žurnalistikoje.

Bandėme suvokti, ką reiškia būti žurnalistu ar pretendentu į šią profesiją, kokia tai specialybė, ar iš tiesų ji (ne)sunki, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kalbinome nuo pirmakursių studentų iki profesorių ir garsių Lietuvos bei užsienio žurnalistų.

Iš viso to ir „išėjo“ štai toks mūsų „Žurnalistas – nuo svajonės iki realybės“.

Patalpinta: Komentarai, Nuotraukos