Man reikia šokti!

Liudvikas Meškauskas negali savęs įsivaizduoti be pergalės taurių. Nuotrauka iš asmeninio albumo.
Liudvikas Meškauskas, draugų vadinamas tiesiog Liudu, kas rytą keliasi septintą valandą ir skuba į paskaitas. Po jų – tiesiai į salę, kurioje jo laukia mokiniai. Baigęs darbą su vaikais, maždaug 7-ą valandą vakaro, jis treniruojasi varžyboms ir konkursams. Namo – tik apie vidurnaktį. Tokia įtempta Lietuvos jaunimo sportinių šokių nugalėtojo kasdienybė.

„Šokti man tas pats kas valgyti ar gerti,“ – sako Liudas, šią veiklą derinantis su studijomis Kauno medicinos universiteto Visuomenės sveikatos fakultete. Jis teigia nieko gyvenime taip nemėgstąs kaip judėti aistringos lotynų muzikos ritmu. „Jei negaliu šokti pats, tai stebiu kitus šokėjus arba treniruoju vaikus. Nuostabu kitiems perduoti savo žinias. Kai mano mokiniai varžybose užima aukštą vietą, apima nerealus jausmas,“ – atvirauja sportinių šokių virtuozas.

Kartu su partnere

Profesionalus šokimas nėra lengvas užsiėmimas. Nepaisant laiko, jėgų ir prakaito, kurį atima alinančios treniruotės, taip pat tai kainuoja ir daug psichologinių pastangų. Juk sportinių šokių esmė – variacijos su partneriu. Šokėjas nuolatos turi derintis prie savo porininko, suprasti jį, visuomet stengtis rasti bendrą kalbą, palaikyti ir, jei reikia, padėti. Vis dėlto nuovargis kartais padaro savo. „Būna akimirkų, kai tiesiog nebegalime vienas kito pakęsti, – apie savo santykius su partnere Egle Straleckaite kalba Liudvikas. – Kartais taip susipykstame, kad vienas iš mūsų trenkia durimis ir pasako: viskas, nebešoksiu! Žinoma, emocijoms atslūgus, vėl vienas kito atsiprašome ir stengiamės rasti kompromisą,“ – sako šokėjas ir priduria, kad šokio harmonija, be abejonės, priklauso nuo gerų poros santykių.

Planuose – pergalės ir televizija

Liudvikas labiausiai bijo traumų, kurios jam galėtų sutrukdyti tęsti karjerą. Jo ateities planuose numatyta tapti Lietuvos 10-ies šokių čempionu, o tada – Europos konkursai. „Šoksiu tiek, kiek leis gyvenimas. Galbūt kai kursiu šeimą imsiu galvoti kada sustoti,“ – kalba Liudas. O dabar jo mintyse varžybos ir neseniai gautas pasiūlymas dalyvauti televizijos šokių projekte. Tačiau kol kas dar ir pats Liudas nežino kas iš Lietuvos žinomų moterų bus jo partnerė. „Turėjau šokti su verslininke Inga Budriene, bet ji atsisakė, nes tuo metu bus išvykusi į užsienį. Gal ir gaila, manau, ji būtų užsisakiusi daug skambučių balsuoti už save,“ – prisiminęs verslininko Vladimiro Romanovo atvejį juokauja Liudvikas. Tačiau giliai viduje – šioks toks nerimas. „Man laidos prodiuserė vis dar ieško partnerės projektui. Aš kaunietis, o čia sunku rasti tam tinkamų įžymių merginų.“ Na bet jei ir nepavyks rasti porininkės televizijai, aišku viena – Liudas nepasiduos ir eis toliau, nes šokiai yra neatsiejama jo gyvenimo dalis.

Patalpinta: Rašiniai