Mikrofoną įjungsime jau šį antradienį 17 valandą!

Atsibodo vien „dainuojantis“ ir bet ką kalbantis radijas? TAIP/NE

Norisi įdomiai ir aiškiai pateiktų aktualijų? TAIP/NE

Įdomu išgirsti, ką tau nori pasiūlyti žurnalistikos studentai? TAIP/NE

Jei nors į vieną klausimą atsakei TAIP, tuomet jau nuo šio antradienio 17 valandą per „Start.fm“ (94,2 FM bangomis, www.startfm.lt internete) klausyk radijo laidos „Mikrofonas įjungtas“. Laidą kuria ir veda Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto studentai, pasirinkę radijo specializaciją.

Dažnai žurnalistai yra kaltinami, kad dirba negarbingai, tačiau mes stengsimės sulaužyti šį stereotipą. Mes dirbsime sąžiningai, mūsų mikrofonai visuomet bus įjungti, domėsimės viskuo, kas gali būti aktualu ir jums, ir mums patiems. Būtent šis pavadinimas – „Mikrofonas įjungtas“ – ir parodo mūsų tikslą.

Kaip viskas prasidėjo nuo laidos idėjos iki pirmųjų įrašų? Vilniaus universiteto radijas Start.fm veikia jau penkerius metus, žurnalistikos studentai prisidėjo kuriant įvairias laidas šioje radijo stotyje, tačiau tik laidoje „Mikrofonas įjungtas“ studentai galės panaudoti savo teorines žinias, eksperimentuoti ir įgyvendinti visas savo idėjas.
Kodėl verta klausyti „Mikrofonas įjungtas“? Mes ne profesionalai, tačiau stengiamės viską atlikti kiek galima geriau, tad šioje laidoje jūs ne tik galėsite klausytis radijo diskusijų, pasakojimų, reportažų, interviu, kurias kaskart rengia vis kiti studentai, bet ir patys siūlyti savo idėjas bei pastabas. Laidos kūrėjai pažada į visa tai atsižvelgti.
Pirmojoje laidoje „Mikrofonas įjungtas“ klausime: mažesni mokesčiai darbdaviams – tai daugiau darbo jaunimui? Jei pritars Seimas, jau nuo liepos darbdaviai, į darbą priimsiantys 18–24 metų jaunuolį, nemokėtų mokesčio „Sodrai“, skirto pensijai kaupti. Ar darbdaviai atvertų duris jaunimui ir ką apie lengvatas mano ekspertai?

Vilniaus gatvėse atlikome eksperimentą: sutiktų praeivių paprašėme, kad šie prisimintų ir padeklamuotų kokio nors jų mėgstamo poeto eiles. Laidoje išgirsite, kaip gatvėje užkluptų praeivių lūpomis prabils poezija.

Dar prie mūsų mikrofono – Vilniaus universiteto teatro vadovas, dramos trupės „MINIMUM“ įkūrėjas Rimantas Venckus. Režisierius sako, kad darbas su studentais pats įdomiausias: jis vyksta bendrai, nes visi kartu renkasi kūrinius, stato pačių studentų sukurtas pjeses. Bet su jaunimu tenka ir pasiginčyti…

Klausykitės mūsų antradienį 17 valandą „Start FM“ 94,2 FM Vilniuje arba internetu www.startfm.lt. Jūsų pasiūlymų ir pageidavimų lauksime elektroniniu paštu mikrofonas@startfm.lt. Laidą bet kada lengvai rasite internete – www.startfm.lt archyve.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos