S. Parulskis: nuo vaikystės esu poetas ir egoistas

 

Kaip visada ironiškai, nebijodamas pasijuokti iš savęs poetas, dramaturgas, kritikas Sigitas Parulskis pristatė poezijos knygą „Pagyvenusio vyro pagundos“.

Renginio metu Sigitas Parulskis skaitė savo poeziją, atsakinėjo į klausimus ir dalijo autografus gerbėjams. Poetas eilėraščius pristatė kartu su leidyklos „Baltos lankos“ atstove Svajūne Jackūnaite. Paklaustas, kodėl jo poezija liūdna, autorius nusistebėjo: „O aš daug juokiausi rašydamas, man buvo taip linksma“.

Daug diskusijų sukėlė knygos pavadinimas. Žmonės domėjosi, kodėl nesulaukęs nė penkiasdešimties rašytojas vadina save pagyvenusiu. S. Parulskis pajuokavo, kad senovės Romoje žmonės mirdavo sulaukę vos dvidešimt penkerių, todėl jis žodį „pagyvenęs“ pavartojo „švelniąja“ prasme. Kiek surimtėjęs autorius prisipažino, kad nėra jokios ypatingos istorijos, o pavadinimą pasirinko tiesiog dėl gražaus skambesio.

Knyga išsiskiria įmantriu apipavidalinimu. Viršelis – tarsi kišenė, kurios paskirtį autorius aiškina, kaip puikią vietą dėti kyšius: „Man sudėtinga atvirai duoti kyšius, nes nuo vaikystės esu poetas ir egoistas, pripratęs vien imti“.

Kartu su eilėraščiais knygoje spausdinamos ir poeto autorinės fotografijos. Idėja fotografuoti S. Parulskiui gimė vedžiojant šunį po Šiaurės miestelį. Rašytojui kilo noras įamžinti savo gyvenamą aplinką: kaip ji keičiasi, užfiksuoti, tai, ko anksčiau ar vėliau nebeliks. Didelio formato nuotraukos renginio pabaigoje padovanotos klausimus uždavusiems žiūrovams.

Po pristatymo Sigitas Parulskis įsitaisė ant „autografų sofutės“, kur dar ilgai bendravo su gerbėjais ir dalijo autografus.

Patalpinta: Rašiniai