Paroda Eugenijaus Karpavičiaus atminimui

Šiais metais vykusioje Vilniaus knygų mugėje Eugenijus Karpavičius nebestovėjo prie stendo, pristatinėdamas savo apipavidalintas knygas. Šiemet vyko jo knygų ekspozicijos „In memoriam: Eugenijus Karpavičus“ atidarymas.

Menotyrininkė Danutė Zovienė (dešinėje). A. Dzikaitės nuotr.

Dailininkų leidyklos direktorė, menotyrininkė Danutė Zovienė, Eugenijų Karpavičių pristatė tokiais žodžiais: „Jis buvo iš tų žmonių, kurie mokėjo suprasti knygą“. E. Karpavičius mirė šių metų sausio 26 dieną. Paroda skirta jo atminimui. Susirinkusieji apgailestavo dėl menininko mirties, prisiminė jo gyvenimą bei kūrybą. Dailininkas yra laimėjęs daug „Knygos meno“ konkurso apdovanojimų, dalyvavęs Frankfurto knygų mugėje, savo knygas pristatinėjęs Vilniaus knygų mugėje.

Eugenijaus Karpavičiaus knygų kompozicija. A. Dzikaitės nuotr.

Lankytojai turėjo galimybę pavartyti tokias jo knygas kaip A. Braziūnienės „Bibliofilija kaip asmenybės raida“, Lietuvos nacionalinio muziejaus „Dagerotipai, ambrotipai, ferotipai Lietuvos muziejuose“ ir kitas. Vitrinose puikavosi knygos „A. Sutkus. Fotografijos“, „A. Kunčius. Tolių vaizdai“ bei šios meno knygos: „Valentinas Antanavičius“, „Antanas Mončys“, „Leonas Strioga“, „Petras Repšys“, „Vilnius nuo aukštumų“, „Vilnius baroko miestas“, „Pažaislis. Menas ir istorija“, F. Jakubausko „Felix“, S. Kisarauskienės „Lietuvos dailė XX – XXI a. Sandūroje“. Knygos į parodą atkeliavo iš E. Karpavičiaus namų, leidyklos, bibliotekų.

Patalpinta: Rašiniai