Studentė

Improvizuota pratarmė

„Universiteto žurnalistas“ – kadaise tik „popierinis“ mokomasis Vilniaus universiteto žurnalistikos studentų laikraštis, šiemet naujai atgijęs staiga tapo ir namais pačioms įvairiausioms žurnalistikos formoms ir turinio pavidalams. Tai ir naujienų svetainė, ir teminių leidinių archyvas, ir medijų kokteiliu praminto „Infojazz“ scena, o dabar štai skaitytojams pateikia ir žurnalą.

Ketvirtojo žurnalistikos (bakalauro studijų) kurso studenčių sukurtas leidinys yra virtualus, vartomas kompiuterio ekrane. Tačiau jis išlaikė žurnalinę teksto gelmę, vizualumą ir žurnalo dizaino ypatybes. Tad nenuostabu, kad vartant kartais atrodo, jog akies krašteliu pastebėjai puslapio blizgesį… visai kaip tikras!

Pirmojo numerio temos – natūralu! – studentiškos: nuo buities bendrabučiuose iki skustuvo ašmenimis šiandien pjaunančios emigracijos ir studijų užsienyje aktualijos. Čia ir mados, ir muzika, ir dažniausiai negausus piniginės turinys. Regis, kasdienybė – bet žurnale kitokia, žurnalinė.

Išsivirkite puodelį kvapaus karšto gėrimo ir sėskite mėgautis visais 58 turtingais puslapiais. Man belieka pažadėti ir palinkėti – „bus daugiau…“

Skaitykite žurnalą

Patalpinta: Nuotraukos, Žiniamalė