Objektyvo radiniai konferencijoje apie lietuvių išeivijos žiniasklaidą

Konferencijoje objektyvą sukiojo Vainius Eiva
Konferencijoje objektyvą sukiojo Vainius Eiva

Lapkričio 19 d. Užsienio reikalų ministerijoje vykusioje konferencijoje apie Lietuvos išeivijos žiniasklaidos ateitį, prie apskrito stalo susirinkę žinomi žiniasklaidos ir visuomenės veikėjai Virgis Valentinavičius, Šarūnas Adomavičius, Mykolas Drunga, Deimantė Dokšaitė, Žilvinas Beliauskas, Leonas Narbutis ir kitidiskutavo opiomis užsienio lietuvių žiniasklaidos temomis.

Objektyvo žvilgsnis

Kai kurie konferencijos dalyviai atrodė besijaučią nejaukiai, galbūt nedrąsiai, kiti atvirkščiai – pasitikintys savimi. Konferencijos vedantysis, Virgis Valentinavičius, kuriam visos konferencijos metu nepristigo geros nuotaikos, linksmais sąmojais stengėsi įtraukti dalyvius į karštesnę diskusiją. Labiausiai jaudinosi jauniausioji konferencijos dalyvė Deimantė Dokšaitė, gestikuliavo, paslėpusi rankas po stalu ir ypatingai retai atsukdavo žvilgsnį į objektyvą. Turbūt labiausiai žinomi ir patyrę konferencijos dalyviai – Leonas Narbutis ir Mykolas Drunga. Jie turėjo aiškią poziciją diskusijos tema, lengvai ją dėstė klausytojams, neužstrigdami, nesidrovėdami kamerų ir fotoaparatų. Madingai vėluodamas į konferenciją atvyko ir Seimo narys Mantas Adomėnas, vėliau taip pat prisijungęs prie diskusijos.

Konferencijos tema ne visiems ir ne visada buvo įdomi. Vieni miegojo, kiti susirašinėjo trumposiomis žinutėmis, o kai kurių dalyvių minos bylojo apie temos arba bent klausimo nesupratimą. Nors tema ir labai svarbi, tačiau visų dėmesio ir įsiliejimo į diskusiją nesulaukė.

Diskusijos dalyviai:

Arvydas Daunoravičius ir Mykolas Drunga

Virgis Valentinavičius, Mantas Adomėnas ir Audronė Škiudaitė

Deimantė Dokšaitė

Egidijus Aleksandravičius

Irena Gasperavičiūtė

Leonas Narbutis

Mykolas Drunga

Šarūnas Adomavičius

Tomas Kriukelis

Virgis Valentinavičius

Žilvinas Bieliauskas

Margi kadrai:

Vieniems buvo įdomu…

…o kitiems – ne.

Kažkas gavo svarbių pranešimų…

…labai svarbių.

Paslėpti gestai…

…ir atvira išraiška.

Reakcija į kalbą…

…kartais labai nevienoda.