Jaukus žurnalistų advento vakaras

Prisiminimais dalinasi Domas Šniukas.
Prisiminimais dalinasi Domas Šniukas.
Žvarbų gruodžio 15-tosios vakarą, nepabūgę netikėtų žiemos šalčių, žurnalistikos studentai ir dėstytojai susirinko jaukioje Vilniaus universiteto Mažojoje auloje į advento vakarą, skirtą žymiam žurnalistui Vytautui Gedgaudui paminėti.

Šis advento vakaras buvo suorganizuotas studentų iniciatyva. Į renginį atvyko ir VU komunikacijos fakulteto dekanas Andrius Vaišnys, ir Žurnalistikos instituto direktorius Žygintas Pečiulis. Sveikinimo kalbas artėjančių švenčių proga ir prisiminimais apie Vytautą Gedgaudą dalinosi žurnalistai Aldona Žemaitytė ir Domas Šniukas. Į renginį kviesta Vytauto Gedgaudo žmona, Stefa Gedgaudienė, atvykti negalėjo, tačiau parašė nuoširdų sveikinimo atviruką. Renginyje skambėjo gyva žurnalistikos studijų studentų muzika: pirmakursio Simono saksofonu atliekamos pjesės, antrojo kurso merginų ansamblio ir trečiakursio Simo dainos. Taip pat advento vakarui rimties Viktorijos Vosyliūtės eilės.

Vakaro kulminacija tapo garbingos Vytauto Gedgaudo premijos įteikimas net dviems (anksčiau būdavo įteikiama tik viena premija) žurnalistikos trečiojo kurso studentams: Daivai Šalc ir Justinui Simanavičiui. Vytauto Gedgaudo premiją Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija kasmet skiria žurnalistams už brandžius mokslo tiriamuosius žurnalistikos istorijos darbus, paskelbtus einamaisiais metais. Taip pat apdovanojami gabiausi ir geriausiai besimokantys žurnalistikos studentai.

Gruodžio 16-tąją Vilniaus universiteto šventų Jonų bažnyčioje vyko viso Vilniaus universiteto advento vakaras. Skambėjo J. S. Bacho, F. Schuberto, M. L. Lightfoot muzika, Kalėdinės giesmės, Sigito Gedos, Grigoro Narecaci bei Johno O’Donohue kūryba. Muzikinius kūrinius atliko Petras Kunca (smuikas), Deividas Staponkus (baritonas), Renata Marcinkutė (vargonai). Tekstus skaitė Kristina Valentonienė ir Raimondas Paškevičius.

Patalpinta: Naujienos