Į susitikimą su Judith A. McHale susirinkę studentai netilpo auditorijoje

Judith A. McHale
Judith A. McHale
Į susitikimą su Judith A. McHale, kuris vyko gruodžio 11 dieną, sugužėjo minia studentų. Vilniaus Universiteto Filosofijos fakulteto 207-oje auditorijoje turėjusi įvykti paskaita dėl per didelio žmonių kiekio buvo perkelta į centrinius rūmus, Mažąją aulą.

Judith A. McHale yra JAV valstybės sekretorės pavaduotoja viešajai diplomatijai ir ryšiams su visuomene. Ją paskyrė prezidentas Obama, gegužės 21 d. patvirtino JAV Senatas, o gegužės 26 d. ji davė priesaiką. McHale yra buvusi „Discovery Communications“ prezidentė ir generalinė direktorė, kurios dėka „Discovery Communications“, pagrindinė „Discovery Channel“ bendrovė, išaugo į plataus masto ir pasaulyje garsią visuomenės informavimo priemonę, turinčią 1,4 mlrd. abonentų 170-yje šalių.

Nepaisant varginančios, 48 valandų trukmės kelionės į Lietuvą, Judith McHale atrodė kupina jėgų ir entuziazmo. Paskaitą JAV valstybės sekretorės pavaduotoja pradėjo gerais žodžiais apie Lietuvą ir jos ateitį. Anot jos, mūsų šalis turi nuostabią istoriją, kokia net JAV negalėtų pasigirti. McHale tikisi, kad vizitas Lietuvoje nėra paskutinis, ir viliasi, kad dar bus progų pakeliauti po Lietuvą, pamatyti kitus jos miestus.

Kalbai pasisukus apie žiniasklaidą, McHale prasitarė, jog svarbiausia, pasaulio žmones vienijanti savybė yra dalinimasis informacija. Jos manymu, informacijos dalinimasis net tokiuose populiariuose tinklalapiuose kaip facebook.com ar youtube.com yra didelis XXI a. pasiekimas, patvirtinantis, jog prie informacijos plėtros gali prisidėti kiekvienas iš mūsų. Dalindamiesi ir keisdamiesi informacija žmonės gali atrasti daugybę būdų, kaip išspręsti rimtas problemas.

Taigi, McHale teigimu, svarbiausia yra bendradarbiavimas, kuris ir buvo „Discovery Communications“ sėkmės receptas. Darbas „Discovery Communications“ suteikė jai daug patirties, nes dirbant šį darbą, reikia stengtis suprasti žmones iš įvairių pasaulio šalių ir atrasti tai, kas juos vienija.

Judith McHale mano, kad dabar, kai visos pasaulio šalys susidūrė su ekonomine krize, svarbiausia yra neprarasti optimizmo. „Šalies ateitis yra jaunų žmonių rankose, todėl būtent jie turi neprarasti aistros, visada žengti į priekį,“ – teigė McHale.

Patalpinta: Auditorija