„Pinigai yra niekas – kūryba yra viskas“

Mariaus Jančiaus paskaita. K. Belikovos nuotr.
Mariaus Jančiaus paskaita. K. Belikovos nuotr.
Televizija, psichologija, kūryba – tai tik keletas veiklos sričių, kurias savo gyvenime derina buvęs VU žurnalistikos studentas Marius Jančius. Praeitą savaitę vienoje ISM (University of management and economics) auditorijų jis susitiko su jaunais žmonėmis tam, kad pasidalintų savo gyvenimo sėkmės formule.

Mąstyti kitaip

„Po šito susitikimo jūsų tėvai pradės manęs nemėgti“ – tokiais žodžiais Marius pradėjo pokalbį su susirinkusiais jaunais žmonėmis. Susitikimo metu Marius kalbėjo apie žmogaus gyvenimo vertybes, savęs pažinimą, asmenybės raidą. Buvo gilinamasi į žmogaus psichologiją. „Aš jums galiu papasakoti ant kokio pamato reikia viską statyti, kad tai  nesubyrėtų“ – sakė Marius. Jis ragino jaunus žmones išlaisvėti, mąstyti kitaip, suvokti dalykus, nebijoti ir kovoti su savo baimėmis. Beveik 3 valandas trukęs susitikimas baigėsi jaunų žmonių klausimais Mariui.

Įvairialypė asmenybė

Marius Jančius jau tryliktus metus dirba žiniasklaidos srityje, dvyliką iš jų – televizijoje. Jo sąskaitoje yra darbas žinių ir rinkimų diskusijų laidų vedėju. Pats Marius teigia, kad televizijoje jį laiko linksmas kolektyvas, kurio dėka darbas virsta įdomiu ir smagiu.

Jau šešerius metus Marius yra įsitraukęs į kitą, pasako jo, įdomesnę veiklą. Jis bendradarbiauja su Lietuvos ryšių su visuomene agentūromis, veda mokymus komunikacijos, psichologijos ir  asmenybės saviugdos temomis.

Jam nesvetima ir kūryba. Prieš porą metų Marius su Lietuvos džiazo muzikantais, aktoriais ir bardais išleido aranžuotų  Lietuvos partizanų dainų diską „Už laisvę, Tėvynę ir Tave“. Šiuo metu vyksta darbas su antru tokio pobūdžio projektu, kurį Marius įgyvendina drauge su Roku Radzevičiumi ir Aiste Smilgevičiūte.

Dėkingas Žurnalistikos institutui

1999 metais Marius baigė žurnalistikos studijas VU, kurios pasak jį, buvo be galo vertingos. „Vos baigęs mokyklą žinojau, kad noriu stoti į žurnalistiką. Gąsdino stojamasis konkursas, bet man pasisekė – aš įstojau, ir dar į valstybės finansuojamą vietą. Šios studijos labai prisidėjo prie mano tobulėjimo gyvenime. Daugiausiai įtakos turėjo tokie dalykai kaip literatūra, filosofijos įvadas, etninė kultūra, kino teorija ir praktika. Skirmanto Valiulio skaitytos paskaitos – iki šiol mano atmintyje.“ – pasakojo Marius.

Patalpinta: Auditorija