Vox populi: Kas yra internetas?

question

Gyvenimo paradoksas: naudojamės ir džiaugiamės, tačiau nežinome, kas tai. Kaip atrodo, kvepia, kada atsirado ir kas apskritai yra tas internetas? Tokias ir panašias mįsles „Universiteto žurnalisto“ pakalbinti bandė įminti vilniečiai.

Leokadija Dičiūnienė, pensininkė:

LeokadijaInternetas yra būtinas šiuolaikiniam žmogui bendrauti ir mokytis. Internetas – tai kompiuteris, kuriame įkelta viso pasaulio informacija. Toks daiktas atsirado visai neseniai, bet jau nebeįsivaizduojame kasdienybės be jo. Net man internetas palengvina gyvenimą. Nors pati prie kompiuterio nesėdžiu, tačiau anūkai padeda už butą sumokėti.

Asta Stanaitytė, architektė:

Tiksliai pasakyti, kas yra internetas, pasakyti negaliu, tačiau aš jį daugiausiai naudoju kaip bendravimo priemonę darbe. Esu architektė, virtualiai bendrauju su klientais. Todėl internetu naudojuosi dažnai – praleidžiu prie jo pusę dienos.

Sergej Lebediv:

SergejNelabai žinau, kas tai yra. Tik tiek, kad jame gali viską rasti. Deja, kompiuterio neturiu, todėl internetu nesinaudoju. Tik retkarčiais mobiliajame telefone, kai noriu parsisiųsti paveikslėlių ar muzikos.

Dovilė Kašetaitė, studentė:

Žinau, kas yra internetas, tačiau nelabai noriu apie jį šnekėti. Pati internetu naudojuosi nedažnai – tik kai reikia pasitikrinti elektroninį paštą ar išsiųsti laišką.

Konstancija Kulevičienė, pensininkė:

KonstancijaInternetas – kai įsijungi kompiuterį ir žiūri. Su pelyte ten vedžioji. Viską ten galima rasti. Aš nemoku. Man dukra su žentu padeda. Su anūke susisiekiu, apie vaistus skaitau. Internetas žmogų daro aktyvų, visuomeninį. Net senjorus paverčia darbingais.

Saulius Jurga, studentas:

SauliusInternetas – duomenų perdavimo tinklas. Internetu naudojuosi kasdien. Praleidžiu apie pusvalandį. Tikrinu paštą ir žiūriu orų prognozę.

Visi kalbinti miestiečiai yra bent kažką girdėję apie internetą. Tačiau kas tai yra, tiksliai atsakyti negalėjo nė vienas. Perskaitykite Martyno Klimo rašinį „Nuo „ARPAnet“ iki „Skype“ ir sužinosite.

Patalpinta: Publikacija