Žurnalistikos studentai lankėsi LRT

Vilniaus universiteto žurnalistikos studentų asociacija (ŽISA) organizavo išvyką į Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT). Joje dalyvavo 31 pirmo, antro ir trečio kurso studentas.

Studentus, susirinkusius prie pagrindinio LRT pastato įėjimo, pasitiko LRT atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius. Jis būsimiems žurnalistams aprodė LRT muziejų, papasakojo šios istoriją, siekiančią dvidešimto amžiaus pradžią.

Muziejuje studentai pamatė prieš šešiasdešimt ir daugiau metų televizijos ir radijo studijose naudotus mikrofonus, filmavimo kameras, televizorius su padidinimo stiklais, valdymo pultus, stalus.

Užsukę  į didžiąją Lietuvos televizijos studiją, kurioje repetavo „Triumfo arkos“ dainininkai, pasivaikščioję pirmajame aukšte, ekskursantai pasuko Lietuvos radijo patalpų link. Būsimieji žurnalistai galėjo stebėti, kaip tiesiogiai transliuojama informacinė laida „Lietuvos diena“. Studentai savo akimis išvydo, kaip vyksta tiesioginės laidos transliacija: studijoje už stiklo sėdėjo ir kalbėjo laidos vedėja, o tarnybinėse patalpose du operatoriai redagavo laidą: atsiliepinėjo į klausytojų skambučius, reguliavo garsą.

Vos keletu kabinetų toliau įsikūrusi Lietuvos radijo naujienų tarnyba, kur jos vadovas Audrius Braukyla, pamatęs studentus, sušuko: „O, Jėzau, kiek jūsų čia daug“. Ekskursantai A. Braukylos klausinėjo apie darbą radijuje, galimybę čia atlikti profesinę praktiką, trumpai padiskutavo apie darbą radijuje.

Studentai, eidami į korpusą, kuriame įsikūrusi Lietuvos televizija, koridoriuje susitiko ir Lietuvos televizijos naujienų tarnybos vadovą  Audrių Matonį. Jis pusvalandį pasakojo apie darbą televizijoje, naują televizijos programų tinklelį, išklausė studentų nuomonę, atsakinėjo į jų klausimus.

Vilniaus universiteto žurnalistikos studentų asociacija tariasi su LRT dėl pakartotinės ekskursijos. Organizacija planuoja ir toliau žurnalistikos studentams rengti pažintines išvykas į žiniasklaidos priemonių redakcijas, organizuoti trumpas diskusijas su redaktoriais, taip siekdama studentams padėti susidaryti realų vaizdą apie žurnalisto darbą.

Patalpinta: Naujienos