„Start FM“ plečia galimybes klausytojams

„Gyvas jaunimo radijas“ – nuo 2009 m. liepos mėnesio tai yra naujasis Vilniaus universiteto radijo „Start FM“ moto. Radijo savanorių kolektyvas kartu su VšĮ „Jaunimo alternatyvios kultūros centras“ įgyvendino ilgai brandintą projektą ir pristatė jaunimui naują tinklalapį, atitinkantį šiuolaikinių jaunimo radijo stotčių principus.
Atsižvelgiant į Europos transliuotojų sąjungos (EBU) kartu su Strategine informacijos tarnyba (SIS) 2008 m. birželį pristatyto tyrimo „Viešos jaunimo radijo stotys Europoje“ (Publick Youth Radio in Europe) rezultatus, buvo sukurta „gyvo“ radijo koncepcija. Į tinklalapį įtrauktos tokios rubrikos, kurios kaip įmanoma labiau sudarytų galimybę jauniems klausytojams dalyvauti radijo veikloje.

Projekto koordinatorė  Gintarė Latvytė teigia, kad „šiuo projektu sudaromos galimybės klausytojų ir radijo laidų vedėjų dialogui. Nuo šiol tiesioginiame eteryje pristatytos jaunimui aktualios temos nenutils, o bus pasiekiamos per internetinę svetainę ir skatins diskusiją“.

Įgyvendintos rubrikos „Plepalai“ (bendravimas su laidų vedėjais tiesioginiame eteryje), „Įmesk muzikos“ (galimybė atsiųsti radijo stočiai savo kūrybos darbus), „Archyvas“, naujienų prenumerata, pradėtas pildyti radijo naujienų „Dienoraštis“, foto ir video galerijos. Iniciatyvinė grupė ypač džiaugiasi, kad dabar klausytojams ir potencialiems projektų partneriams iš užsienio yra prieinama informacija apie radijo veiklą, galimybes prisijunkti prie kolektyvo ir dalintis patirtimi bei patarimais.

Projektas „Gyvas jaunimo radijas“ ir jo tikslai buvo pristatyti jaunimui ir plačiajai visuomenei per specialiai surengtus pristatymo renginius Vilniuje, Šiauliuose, Alytaus rajone ir Smiltynėje. Pristatymuose dalyvavo muzikos grupės „Amarai, „Arklio galia“, „Avaspo“ ir MTP, taip pat radijo laidų vedėjai.

Projektas buvo įgyvendintas pagal Europos Komisijos programos „Veiklus jaunimas“ priemonę „Jaunimo iniciatyvos“. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą”.

Patalpinta: Naujienos, UŽ Radijas