Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai – Buvo, yra, bus

Redakcija Apie Europos Sąjungą Lietuvos prioritetai Už ir Prieš Buvo, yra, bus Tyrimas * Norėdami matyti rubrikas, spauskite žvaigždutes.

Nacionalinė jaunimo konferencija „Mano Europa. Mano teisės“

Parengė: Karolis Baltaduonis

Akimirka iš konferencijos. KSU nuotr.
Akimirka iš konferencijos. KSU nuotr.

Balandžio 26d. Seime įvyko spaudos konferencija tema „Mano Europa. Mano teisės“. Jos metu buvo paskelbti to paties pavadinimo konkurso nugalėtojai. Dalyvavo Nepriklausomybės Akto signatarė, projekto „Mano Europa. Mano Teisės“ globėja Europos parlamento narė dr. Laima Andrikienė, kuri konferencijos metu pabrėžė, jog ateityje yra svarbiausia Europos sąjungos piliečių teisinės naujovės ir plėtra. Konferencijoje pasisakė ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto rektorius, profesorius – Arūnas Augustinaitis: „Jeigu mes pažiūrėtumėme į mūsų universiteto programas, jos atitinka Europos strategiją, integralią ekonomiką ir pamatinius aspektus, kurie numatyti Europos strateginėje raidoje“ – dėstė rektorius. Laureatus sveikino Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams Šarūnas Adomavičius. Spaudos konferencijoje dalyvavo vertinimo komisijos nariai ir renginio rėmėjai.

Laureatais išrinkti Simona Daunaraitė, Ieva Lapkauskaitė, Maksimas Kozlineris ir Kornelijus Jaroševičius. Pastarojo sukurtam filmui konferencijoje buvo skirta itin daug dėmesio.

Balandžio mėnesį duris atvėrė Europos namai

Europos namai – organizacija skatinanti ir vykdanti neformalų ugdymą bei informuojanti visuomenę apie Europos Sąjungos veiklą, struktūra ir aktualijas. Dabar šios organizacijos institucijos  veikia Gedimino pr. 16, Europos namuose. Europos Komisijos atstovybė, Europos Parlamento Informacijos biuras ir Europos informacijos centras buvo įsikūrę Naugarduko gatvėje, Europos lyčių lygybės institutas – Švitrigailos gatvėje. Balandžio mėnesį šioje įmonėje pradėjo veikti ir Europos informacijos centras. Daugiau>>

Studentai galės prisidėti prie pirmininkavimo

Parengė: Tomas Bardauskas

J. Lenkučio nuotr.
J. Lenkučio nuotr.

Prieš beveik porą mėnesių Užsienio reikalų ministerija paskelbė atranką savanorių, galėsiančių padėti primininkavimo ES Tarybai metu. Iki balandžio 19 dienos visi norintys galėjo siųsti užpildytas anketas bei savo gyvenimo aprašymus, o su atrinktaisiais ministerijos atstovai turėtų susisiekti gegužės 10 – ąją.

Žmonės, kuriems pavyks įveikti atranką, turės galimybę 2013 metų antrąjį pusmetį padėti organizuoti pirmininkavimo renginius, galės pasitikti atvykstančius svečius oro uoste ir pasirūpinti, kad viskas konferencijų centruose vyktų sklandžiai. Taip pat būsimiesiems savanoriams siūloma unikali galimybė susipažinti su tarpkultūrinės komunikacijos ypatumais, įgyti daugiau žinių apie Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai turinį ir kontekstą.

Rengiama konferencija skirta Lietuvos pirmininkavimui

Liepos 4–5 dienomis Vilniuje, Lietuvos Respublikos prezidentūroje, vyks Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto organizuojama tarptautinė konferencija. Joje dalyvaus Lietuvos Respublikos Prezidentė, Ministras Pirmininkas, užsienio reikalų ir energetikos ministrai, ES šalių atstovai. Renginio tikslas – pristatyti Lietuvos pirmininkavimo prioritetus ir juos aptarti. Daugiau>>