Lietuva ruošiasi pasaulio ledo ritulio čempionatui: nori aukso

Balandžio  22−28 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks vyrų pasaulio ledo ritulio 1 diviziono B grupės čempionato varžybos. Lietuva priims kitas penkių šalių nacionalines komandas bei arenoje talpins net 13,5 tūkst. žiūrovų. Didžiausiam Lietuvoje ledo ritulio renginiui jau pradėta ruoštis ir tikimasi aukščiausių rezultatų.

Nacionalinė komanda. B. Haakes asmeninio archyvo nuotr.Nacionalinė komanda. B. Haakes asmeninio archyvo nuotr.

„Žalgirio“ arena, kuri yra didžiausia Baltijos šalyse, pirmą kartą varžybų kvies stebėti ledo ritulio sirgalius. „Pasaulio čempionatas bus rengiamas šioje arenoje, nes čia dar niekada nebuvo ledo ritulio. Kaunas turi potencialą tapti labai stipriu ledo ritulio miestu, todėl turime padaryti viską, kad taip ir būtų. Kaunas yra labai progresyvus ir sportiškas miestas, todėl siekiame, kad ledo ritulio ir čia būtų kiek įmanoma daugiau“, − sako Hockey Lietuva prezidentas Petras Nausėda. Prezidentas taip pat priduria, kad ledo ritulio čempionatas suvienys, sukurs tegiamą atmosferą bei suteiks daug gerų emocijų sirgaliams. Anot P. Nausėdos, čempionatas turėtų  ne tik padidinti Lietuvos žmonių  susidomėjimą ledo rituliu, tačiau bus ir įvaizdžio bei reklamos dalis šaliai tarptautinėje erdvėje, suteiks komercinę naudą miesto subjektams.

Nors iki čempionato liko kiek mažiau nei du mėnesiai, arena dar vasario pradžioje išbandė ledo ritulio aikštės konstrukcijas. Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo sukonstruoti ledo ritulio aikštės bortai, bei buvo tikrinamas jų tvirtumas ir tinkamumas čempionato varžyboms. Sukonstravus ir patikrinus bortus, „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas patikino, kad konstrukcijos puikiai tinka ir viskas atitks aukščiausius reikalavimus.

Treneris B. Haake ir N. Ališauskas. B. Haakes asmeninio archyvo nuotr.
Treneris B. Haake ir N. Ališauskas. B. Haakes asmeninio archyvo nuotr.

Anot Lietuvos ledo ritulio rinktinės vadovo Vaido Budrausko, visi kviečiami žaidėjai rodo didelį norą astovauti savo šalies komandai, todėl bus didelė konkurencija ir nemažas stiprių žaidėjų pasirinkimas.Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) jau patvirtino leidimą 45-erių metų ledo ritulininkui, žaidusiam Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), Dariui Kasparaičiui atstovauti Lietuvos rinktinės komandai.  Balandžio mėnesį ant ledo tikimasi pamatyti taip pat NHL daugybę metų rungtyniavusį Dainių Zubrų, Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) komandą Rygos „Dinamo“ atstovaujančius Nerijų Ališauską ir Mantą Armalį bei Vokietijoje žaidžiantį Tadą Kumeliauską. Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake (Bernd Haake) sako, kad pavadinimas „Svajonių komanda“ puikiai tiktų apibūdinti šių metų nacionalinės komandos sudėtį.  „Turėsime keturis žaidėjus iš aukščiausių pasaulio lygų. Taip pat po šešerių metų prie nacionalinės komandos prisijungs ir Tadas Kumeliauskas. Trenerių štabe taip pat turėsime stiprius profesionalus. Šiais metais Lietuvai vėl padės ir kanadietis Džoržas Kingstonas (George Kingston). Lietuvos rinktinei atstovaus patys stipriausi šalies žaidėjai, žaidžiantys Lietuvos bei užsienio klubuose. Į treniruočių stovyklą Elektrėnuose ledo ritulininkai susirinks jau balandžio trečią dieną, taip pat sužaisime dvejas draugiškas rungtynes Didžiojoje Britanijoje. Mes esame pasiruošę pasaulio čempionate iškovoti aukso medalius“, − teigia Bernd Haake.

Kaune vyksiančiame pasaulio ledo ritulio 1 diviziono B grupės čempionate  Lietuva susitiks su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos nacionalinėmis komandomis. Praėjusiais metais Lietuvos rinktinė, vadovaujama trenerio B. Haakes, Didžiojoje Britanijoje užėmė trečiąją vietą ir iškovojo bronzos medalius.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos, Sportas