Pokyčiai Studentų mokslinėje draugijoje

Prasideda naujas etapas Studentų mokslinės draugijos veikloje – rinkiminiame VU KF SMD susirinkime išrinkta nauja prezidentė bei valdyba. Bendru narių sutarimu buvusi prezidentė Indrė Kiršaitė savo pareigas perleido žurnalistikos III kurso studentei Viktorijai Vaserytei.

Naujoji SMD valdyba (iš kairės): organizacinės srities koordinatorius Vilmantas Venckūnas, žmogiškųjų išteklių koordinatorė Džiuginta Gabrielė Radavičiūtė, rinkodaros srities koordinatorė Eligija Barkutė, prezidentė Viktorija Vaserytė, ryšių su visuomene koordinatorė Vaida Murauskaitė, mokslo srities koordinatorius dokt. Tomaš Božerocki ir administratorė Urtė Morozovaitė. Izabelės Kačinskaitės nuotr.Naujoji SMD valdyba (iš kairės): organizacinės srities koordinatorius Vilmantas Venckūnas, žmogiškųjų išteklių koordinatorė Džiuginta Gabrielė Radavičiūtė, rinkodaros srities koordinatorė Eligija Barkutė, prezidentė Viktorija Vaserytė, ryšių su visuomene koordinatorė Vaida Murauskaitė, mokslo srities koordinatorius dokt. Tomaš Božerocki ir administratorė Urtė Morozovaitė. Izabelės Kačinskaitės nuotr.

Susirinkime išrinkta ir organizacijos valdyba bei veiklos sričių koordinatoriai. Mokslo sritį jau trečius metus koordinuos doktorantas Tomaš Božerocki, taip pat antrai kadencijai perrinktas ir organizacinės srities koordinatorius trečiakursis žurnalistikos studentas Vilmantas Venckūnas. Kūrybos komunikacijos pirmakursė Džiuginta Gabrielė Radavičiūtė kuruos draugijos žmogiškuosius išteklius, o jos bendrakursė Vaida Murauskaitė – ryšius su visuomene. Už rinkodarą bus atsakinga žurnalistikos antrakursė Eligija Barkutė, o draugijos administratore tapo kūrybos komunikacijos pirmakursė Urtė Morozovaitė.

Susirinkusi VU KF SMD komanda aptarė praėjusius darbus ir kalbėjosi apie draugijos ateitį. Nuspręsta ir toliau tęsti praėjusiais metais pradėtą diskusijų ciklą „Café Scientifique“, kuriame prie puodelio kavos kartu su įvairiais savo sričių ekspertais bus gilinamasi į studentams ir visuomenei aktualius su mokslu susijusius klausimus. Bus rengiami ir kursinių bei bakalauro rašto darbų mokymai, kurie suteiks reikiamų žinių studentams atliekant savo tiriamuosius darbus. Svarbiausias draugijos metų renginys – tarptautinė mokslinė konferencija, kuri pakvies studentus pristatyti savo tyrimus ir kartu su Lietuvos bei užsienio mokslininkais dalyvauti diskusijose.

Tarp numatytų prioritetų – pažinčių ir žinių plėtimas. Daug dėmesio bus skiriama bendradarbiavimui su kitomis studentų organizacijomis, semiantis iš jų patirties rinkodaros, viešųjų ryšių ir žmogiškųjų išteklių srityse, taip pat bus siekiama užmezgti ryšius su kitų Lietuvos universitetų studentais. Ne mažiau svarbus tikslas – SMD komandos formavimas. Planuojami vidiniai narių mokymai, kurie leis geriau dirbti kartu, produktyviau siekti užsibrėžtų tikslų ir įgytas žinias pritaikyti ateityje.

Patalpinta: Naujienos, Universitete