Žurnalistikos institute lankėsi BBC žurnalistė Elva Narcia

Gegužės 26 d. 13 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto „Vilniaus balso“ auditorijoje vyko vieša žurnalistės Elva Narcia paskaita „Informacija saugo gyvybes – darbas su humanitarinėmis naujienomis Pietų Sudane“ (angl. „Information saves lives – working on humanitarian news in South Sudan“).

Autoriaus nuotr.Autoriaus nuotr.

Elva Narcia pasidalino savo patirtimi Pietų Sudane, kur rengė radijo laidas karinio konflikto metu. Ji supažindino su situacija Pietų Sudane, papasakojo, kaip pradėjo humanitarinės naujienų tarnybos darbą ir su studentais diskutavo, kaip ekstremalių situacijų metu informacija padeda išsaugoti gyvybes. Buvusi BBC žurnalistė teigia, kad saugus priėjimas prie kokybiškos informacijos kovoja prieš korupciją, mažina skurdą, gerina sveikatos apsaugos ir švietimo sistemą, skatina pilietiškumą, o tai labai aktualu Pietų Sudane – vienoje jauniausių pasaulio valstybių. Pietų Sudanas 2011 metais gavo nepriklausomybę nuo Sudano, 2013-iaisiais prasidėjęs ir iki šiol besitęsiantis pilietinis karas pastaraisiais metais pavertė šalį viena skurdžiausių, blogiausią sveikatos situaciją turinčių ir labiausiai pažeidžiamų pasaulyje.

Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.

Ši paskaita-diskusija – tai vienas iš Afrikos dienų renginių, kuriuos organizuoja Europos namai pagal Europos Komisijos finansuojamą projektą Žiniasklaida vystymuisi, NNVBO platforma, LR Užsienio reikalų ministerija, Afriko, Afrikos būgnai, Lietuvos fotomeninkų sąjunga, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Aleksandro Stulginskio universitetas, Stalo teatras, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir kt. Renginio partneris – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas.

Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.

Elva Narcia – vystymosi žiniasklaidos specialistė, dirbusi Norvegijoje, Ispanijoje, Meksikoje, Etiopijoje, Afganistane, Pakistane ir Pietų Sudane. Jos naujausi darbai skirti moterų politinėms teisėms. Penkioliką metų Elva dirbo vyriausiaja žurnaliste BBC pasaulio naujienų tarnyboje. Po beveik dvidešimties metų darbo užsienyje žurnaliste, lektore ir projektų vadove, Elva grįžo į gimtąją Meksiką ir įkūrė pirmąją vystymosi žiniasklaidos socialinę įmonę Glifos Comunicaciones A.C. ir nacionalinį moterų tinklą, siekiantį skatinti jų pilietinį ir politinį dalyvavimą.

Daugiau apie Afrikos dienų renginius www.afrikosdienos.lt

Patalpinta: Naujienos, Universitete