2016 m. JAV prezidento rinkimai ir užsienio politika

JAV Ambasada Lietuvoje kviečia visus, besidominčius šios šalies politinėmis aktualijomis, į apskrito stalo diskusiją su politikos ekspertu Dr. Paul Sracic (JAV).

Tema: „The 2016 Presidential Election and U.S. Foreign Policy”

Renginys vyks pirmadienį, kovo 7 d. 16 val. Amerikos centro bibliotekoje, Akmenų g. 7, Vilniuje.

Diskusija vyks anglų kalba.

Kviečiame registruotis el. paštu StanaitisT@state.gov arba telefonu (8 5) 2665470 (registracija būtina) iki kovo 4 d. 14 val.

 

Apie Dr. Paul Sracic

paul

Dr. Paul Sracic yra JAV Ohajo valstijos Youngstown State University dėstytojas bei Politikos ir tarptautinių ryšių departamento vadovas. 2009 m. gavęs Fulbright stipendiją, Dr. Sracic vienerius metus dėstė Tokijo universitete Japonijoje. Jis sugrįžo į Japoniją 2012 m. šios šalies Ministro pirmininko biuro kvietimu dalyvauti užsienio ekspertų programoje. Dr. Sracic turi politikos mokslų daktaro ir magistro laipsnius, įgytus Rutgers universitete bei bakalauro laipsnį politikos mokslų ir ekonomikos srityje įgytą Albright koledže. Naujausią Dr. Sracic knygą Ohio Government and Politics (kurią jis parašė kartu su  William Binning) šių metų kovo mėnesį išleido leidykla Sage/Congressional Quarterly Press. Jo ankstesnė knyga San Antonio v. Rodriguez and the Pursuit of Equal Education (University Press of Kansas, 2006) yra vienas iš leidinių, kuriems 2008 m. buvo suteiktas  Scribes Award apdovanojimas už akademinę veiklą teisės mokslų srityje. Be akademinių leidinių, Dr. Sracic dažnai rengia straipsnius įvairioms JAV spaudos redakcijoms skiltims. Leidiniai bei naujienų portalai The Washington Post, USA Today, Bloomberg, Inside Higher Ed., The Atlantic.com ir Cnn.com dažnai publikuoja jo straipsnius apie Amerikos ir tarptautinę politiką bei teisę. Dr. Sracic yra skaitęs paskaitas JAV ambasadose Tokijuje, Pekine bei Briuselyje. Jis taip pat yra davęs interviu CNN televizijai ir JAV Nacionaliniam radijui (NPR). 2015 m. jis pristatė TEDx paskaitą Ohio, the Swing State http://tedxtalks.ted.com/video/Ohio-the-Swing-State-%7C-Paul-Sra.

Patalpinta: Auditorija