Šaltasis karas ir darbas BBC radijuje: susitikimas su žurnalistu Semu Josmanu

Kviečiame Jus į susitikimą su svečiu iš Londono, buvusiu populiarių BBC radijo laidų vedėju, žurnalistu, vertėju, kariu, keliautoju Semu Josmanu (Sam Yossman), biografinės knygos „Šaltojo karo samdinys“ autoriumi.

Lietuvių kalba išleistoje knygoje autorius aprašo pokario Vilnių, neformalias jaunimo grupes Sovietinio laikotarpio Lietuvoje ir Sovietų Sąjungoje, vaizdingai pasakoja, ką patyrė kariaudamas 1973 metų Jom Kipuro kare. Knygos epicentre – Šaltojo karo laikai ir darbas BBC radijuje, kalbinant pasaulio politikos (Margaret Thatcher, Michailas Gorbačiovas, Borisas Jelcinas ir kt.) ir muzikos (Paulas McCartney, Cliffas Richardas, grupės „Black Sabbath“, „Asia“, „Pink Floyd“, „Deep Purple“, „Iron Maiden“) garsenybes.

S. Josmanas pasidalins patirtimis, sukauptomis dirbant BBC radijuje, patars, ko niekada nereikia, o ką – vertėtų daryti tikram žurnalistui. Žurnalistas išsakys savo nuomonę apie šiuolaikinės Anglijos ir kitų šalių žiniasklaidos privalumus, problemas ir uždavinius.

Susitikimas įvyks vasario 29 d. 17.30 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institute (Maironio g. 7), Vilniaus balso auditorijoje.

Renginio kalba – lietuvių.

Bus galima įsigyti knygą.

Kontaktai pasiteirauti:
Karolina Eismontaitė
El. p. karolina.eismontaite@kf.vu.lt
Tel. (8-5) 219 3041

Patalpinta: Auditorija