Paroda apie spaudos laisvę pasaulyje

Ar galima iš visko juoktis? 2006 m. spalio 16 d. Kofi Annan ir Plantu, laikraščio Le Monde karikatūristas, sukvietė dvylika garsiausių pasaulio karikatūristų į seminarą „Nebesimokyti netolerancijos“ Jungtinių Tautų būstinėje. Po šio seminaro, JTO „Cartooning for Peace/Dessins pour la paix“ siekia pateikti spaudos šaržus kaip žodžio laisvės priemonę pasauliniu mastu. Nuo šio renginio pradžios, 2006 metais buvo surengta daug spaudos šaržų parodų ir susitikimų. Kaip teigia Plantu, net jeigu „menas yra svarbesnis už visus draudžiamus dalykus, turime būti pagarbūs nepagarbiems dalykams“.

Prancūzų institutas Lietuvoje pristato paskutinę JTO parodą, kurioje gvildenamos pagrindinės aktualijos: spaudos laisvė, šaržai ir religijos, moterų teisės, vaikai konflikto metu… Pasistenkime kartu atsakyti į šį opų klausimą: ar galima iš visko juoktis ?

Kovo 9 d. – balandžio10 d. ĮĖJIMAS NEMOKAMAS.
Atidarymas : kovo 9 d. 18 val

AR GALIMA IŠ VISKO JUOKTIS ?
Odile Conseil atvyksta pristatyti spaudos šaržus!

Odile Conseil, žurnalistė, dienraščio Courrier international vyriausioji redaktorė, šaržų agentūros vadovė. Šešerius metus ji vedė laidą Arte televizijoje “les Crayons de Courrier” („Pašto pieštukai“), kurioje buvo kalbama, kaip viso pasaulio karikatūristai kiekvienas savaip pateikia pasaulinių įvykių aktualijas.

Parodos Cartooning for Peace atidarymo proga Odile Conseil atvyksta į Vilnių pristatyti spaudos šaržus. Ji analizuos spaudos šaržų vaidmenį mūsų visuomenėje ir jos naudingumą ginant žodžio laisvę.

Kovo 9 d., 18 val. ĮĖJIMAS NEMOKAMAS

Prancūzų institutas Lietuvoje
Didžioji g. 1, Vilnius

Patalpinta: Auditorija