„Knocturne“: vakarėlių serija, skirta ne visiems

Kultūros bare „Kablys“ tęsiasi elektroninės muzikos vakarėlių serija „Knocturne“. Pirmasis renginys lapkričio 27-ąją sulaukė didžiulio pasisekimo – pilna salė šėlo iki paryčių.

Vakarėliuose groja ir elektroninės muzikos naujokai, ir patyrusieji. @ign.as nuotrauka.

Renginyje koncertavo keturi elektroninės muzikos gerbėjams puikiai žinomi atlikėjai – „Calli“, „Simao“, „Dervos“ ir „Polyester“. Kultūros baro personalas buvo padaręs ir dovaną lankytojams – iki vakaro užsiregistravus, į renginį galima buvo patekti nemokamai, o to nepadarius, teko mokėti penkis eurus.

Vienas iš renginio organizatorių Mantas Černiauskas teigė, kad tai puikus būdas pritraukti daugiau jaunimo, mat daugelis lankytojų mieliau leidžia pinigus prie baro ar kavinėje, esančioje kitoje kultūros baro salėje, o ne mokėjimui už bilietus. Anot organizatoriaus, renginys sulaukė didžiulio pasisekimo: dalyvių buvo kiek daugiau nei tikėtasi, o šaunaus personalo dėka niekam neteko laukti eilėse prie bilietų, apsaugos, ar baro.

Viena iš renginio lankytojų, elektroninės muzikos mylėtoja Ugnė, pakalbinta renginio metu, teigė, jog yra maloniai nustebinta puikia muzikos akustika. Mergina anksčiau vengdavo vakarėlių kultūros bare „Kablys“, tačiau pastaruoju metu čia eina dėl kokybiškos muzikos. Paklausus, kodėl renkasi elektroninės muzikos vakarėlius, Ugnė teigė, jog elektroninė muzika ją žavi savo nenuspėjimu ir netradiciniu skambesiu.

„Knocturne“ yra vakarėlių serija, įkvėpta spalio mėnesį vykusių „Blawan“ elektroninės muzikos renginių. Kaip teigia organizatoriai, nors renginiai yra panašūs, tačiau „Knocturne“ vakarėlių ciklo metu yra stengiamasi pristatyti kuo daugiau atlikėjų bei suteikti galimybę scenoje kartu su liūtais pasirodyti ir naujos kartos elektroninės muzikos kūrėjams.

Patalpinta: Kultūra, Muzika, Naujienos