Serbijos „Newsweek“ redaktoriaus paskaita

Birželio 27 d. „Transparency International” Lietuvos skyrius kviečia į seminarą „Kaip gauti sunkiai prieinamos informacijos ir kaip ją patikrinti?“, kurį ves Serbijos „Newsweek“ vyr. redaktorius Milorad Ivanovic.

Seminaro metu lektorius supažindins su įvairiomis informacijos gavimo ir analizės technikomis.Seminaro metu lektorius supažindins su įvairiomis informacijos gavimo ir analizės technikomis.

Ar visada galime pasitikėti informacija, kurią pagal užklausimą gauname iš viešojo sektoriaus? Kaip ją patikrinti? Kaip gauti Jums rūpimos informacijos iš ES institucijų arba CŽV?

Seminaro metu lektorius supažindins su įvairiomis informacijos gavimo ir analizės technikomis, pasidalins praktiniais patarimais, kaip sekti informaciją per socialinius tinklus, kokios duomenų bazės gali būti naudingos dirbant Lietuvoje. M.Ivanovic taip pat pasidalins patirtimi, kai informacija buvo renkama neįprastais būdais: paslėptomis kameromis, naudojant pakeistą tapatybę, bendradarbiaujant su mafija. Kiek patikima gali būti taip gauta informacija ir kur yra etikos ribos?

Milorad Ivanovic yra Serbijoje leidžiamo „Newsweek“ vyr. redaktorius, pirmojo Serbijoje nepriklausomos žurnalistikos centro “Media Focus” įkūrėjas. M.Ivanovičius straipsnius publikuoja tokie leidiniai kaip “The Sunday Times” (JK), “El Mundo” (Ispanija), “The Washington Times” (JAV), “Information” (Danija), “Mirror” (JK), o radijo reportažai transliuojami per BBC, Al Jazeera, Radio France International.

Renginys „Kaip gauti sunkiai prieinamos informacijos ir kaip ją patikrinti?“ vyks birželio 27 d. nuo 10.00 iki 15.00 val. „Transparency International“ Lietuvos skyriaus konferencijų salėje (Didžioji g. 5 – 404, Vilnius)

Dalyvių skaičius ribotas, pirmenybė teikiama anksčiau užsiregistravusiems dalyviams.

Registruotis kviečiame iki birželio 26 d. el.paštu rugile@transparency.lt.

Renginys dalyviams nemokamas, vyks anglų kalba.

Dėl papildomos informacijos teiraukitės el.paštu rugile@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

Patalpinta: Auditorija