Vokiečių g. 13, 15

Sunku patikėti, tačiau šioje vietoje XX a. vienas prie kito glaudėsi šeši dideli namai, o kampinis keturaukštis, su didingu klasicistiniu fasadu, XIX a. buvo pats aukščiausias pastatas visame Vilniuje. 1800 metais jį iš nebaigtos Pijorų bažnyčios mūrų pastatė architektas Mykolas Angelas Šulcas.

XIX a. šioje vietoje stovėjo pats aukščiausias pastatas visame Vilniuje. Autorės nuotr.
XIX a. šioje vietoje stovėjo pats aukščiausias pastatas visame Vilniuje. Autorės nuotr.

Šiame amžiuje Vokiečių gatvės architektūra negali pasigirti įspūdingais rekordais. Užtat čia baristės verda kokybišką kavą, kurios skonis ir kvapas iš žiemos miego prižadintų net ir lokį. Konkurentai „Mood Makers Cafe“, „Šviežia kava“ ir „Caif cafe“ savo lankytojus stebina išskirtiniais pasiūlymais: „Mood Makers Cafe“ pietums tiekia karštus sumuštinius, „Šviežia kava“ kviečia atsigaivinti kava su ledais, o „Caif cafe“ siūlo kofeino dozę – itin stiprią pienišką kavą „Capusan“.

Pigesnės kavos, tik vargu ar tokios aromatingos, galima įsigyti prekybos centre „Iki“, ne tokios pigios, tačiau ekologiškos – parduotuvėje „Bio sala“. Ne kavos, o mados maniakams tiesiu taikymu reikia kulniuoti link drabužių parduotuvių – „Companys“, „Jaeger“ ir „Trip shop“. Paskutinioji tikrai patiks jaunimui.

Patalpinta: Gatvės