Molėtų konservatoriai dar kartą neapleido lyderių pozicijų

2015 – ųjų metų savivaldos rinkimų rezultatai rodo, jog Molėtų mieste esti savotiškas „dešiniųjų sąstingis“. Nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Molėtų savivaldybėje lyderiauja konservatoriai – Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Molėtų meras ir TS-LKDP Molėtų skyriaus pirmininkas Stasys Žvinys. www.ts-lkd-moletai.lt nuotr.Molėtų meras ir TS-LKDP Molėtų skyriaus pirmininkas Stasys Žvinys. www.ts-lkd-moletai.lt nuotr.

TS-LKD partija Molėtų savivaldybėje gavo vienuolika mandatų iš dvidešimt penkių, o jų populiarumas skaičiuojant dalyvavusių rinkėjų balsus padidėjo 10 proc. lyginant su 2011-ųjų metų savivaldos rinkimų rezultatais. Meras Stasys Žvinys išrinktas meru antrą kartą, o šįkart – tiesiogiai. Taigi panašu, jog rinkėjai savųjų prioritetų nežada keisti.

Nuo pat pirmųjų savivaldos rinkimų Molėtuose į konservatorių partiją įsitraukė žymūs vietos veikėjai – medikai, švietimo darbuotojai, savivaldybei priklausančių įmonių vadovai. Todėl žinomos ir teigiamai vertinamos dešiniųjų partijos sudėtys visuomet sukurdavo patrauklų įvaizdį. Pagrindinė rinkėjų grupė – vyresniojo amžiaus atstovai – gan neigiamai žvelgė į naujų ar ne itin bendruomenėje žinomų veidų dalyvavimą savivaldybės taryboje, kadangi iki šiol savivaldybės sąrašuose naujos pavardės nepasirodydavo. 1997 – 2008 metais Molėtų Mero pareigas ėjęs konservatorius Valentinas Stundys su savo komanda partiją iškėlė į pirmaujančią ir, rodos, nepakeičiamą poziciją. Vėlesnieji merai – Algimantas Žiukas ir Valentinas Stundys – tą dar kartą patvirtino.

„Turime stiprių ir kompetetingų asmenybių, kuriomis pasitikima. Rinkėjams labai svarbios asmeninės savybės, gyvenimo būdas. Mažame rajone labai greitai pamatoma, kas yra kas. TS-LKD kryptingai ir nuosekliai dirba Molėtų krašto žmonėms. Mes nesimėtome neįvykdomais pažadais“, – teigia TS-LKD Molėtų skyriaus ir nuo 2011 m. Molėtų savivaldybės tarybos narė Vladzė Gribėnienė. Tam, kad pritrauktų rinkėjų dėmesį, anot TS-LKD atstovės, jie rengia susitikimus su rajono gyventojais, analizuoja jų problemas, poreikius bei pasiūlymus, rengia diskusijas.

TS-LKD per lyderiavimo laikotarpį savivaldybėje renovavo ir sutvarkė visuomeninės paskirties pastatus ir viešąsias erdves: mokyklas, sporto salę, paplūdimį, parką, rajono miestelių infrastruktūrą, todėl tikėtina, kad ekonominis ir socialinis gyvenimas išties tenkina didžiąją dalį molėtiškių. Taigi įvykę rinkimai Molėtų rajone tik patvirtino mieste tvyrančią tendenciją, jog politinis statiškumas, šiuo atveju reiškiantis patogumą ir saugumą, yra vertinamas labiausiai – tai parodo 2015 – ųjų metų savivaldos rinkimų rezultatai.

Patalpinta: Projektai, Rinkimai 2015