Vokiečių g. 5, 7, 9, 11

Antrojo pasaulinio karo metais čia stovėjo keturi triaukščiai namai. Du iš jųpriklausė Manasevičiams, trečiasis, sumodernintas – Tiškevičiams. Ketvirtasis namas iš pastarųjų išsiskyrė architektūra – klasicistiniu fasadu. Dabar šie namai – keturaukščiai. Juos sieja eksterjero detalės: pastelinės spalvos, fasadus puošiančios dekoratyvinės lizenos, ties stogais išdėstyti smulkūs ornamentai.

 

Vienuoliktu numeriu pažymėtas namas – dailus, tačiau tuščias – neprižiūrėtas ir dulkėtas. Šiuo metu jis nuomojamas už 6 600 eurų. Nepigu, ar ne? Šioje Vokiečių gatvės atkarpoje įsisteigę įmonės orientuojasi į grožio fanatikus. Žinoma, su storesnėmis piniginėmis. Čia veikia apatinio trikotažo parduotuvė „La Perla“, kvepalų butikas „Private Label“, itališkų rūbų parduotuvės „Baldinini“ ir „Marina Rinaldi“.

11-uoju numeriu pažymėto pastato durų rankena. Autorės nuotr.
11-uoju numeriu pažymėto pastato durų rankena. Autorės nuotr.

Apspangus nuo ryškiaspalvių audinių galima apsilankyti akių klinikoje „Lirema“, o gydytojui išrašius lašų akims – „Farmacia“ vaistinėje. Vėliau, pagriebus seną nuotrauką – užsukti į rėminimo studiją „Vilniaus praeitis“ ir ją, padabintą išsiųsti „Lietuvos pašte“(atleiskite, kada tai darėte paskutinį kartą?).

Užpuolus alkiui nevėlu užkąsti greito maisto restorane „Subway“. Tai vienas pagrindinių „McDonald’s“ konkurentų, garsėjantis amerikietiškais sumuštiniais. Ir galiausiai, prikimšus pilvus ir ištuštinus kišenes, privalu susipažinti su „SEB“ banku ir prezidento patarėju Gitanu Nausėda – paskola su mažomis palūkanomis garantuota!

Patalpinta: Gatvės