Į „START FM“ eterį sugrįžta teatras

Nuo šio sekmadienio Vilniaus universiteto radijo stoties „Start FM“ eterį vėl užvaldys literatūros herojai, kurie aštuonias savaites iš eilės profesionalių aktorių lūpomis prabils radijo teatro laidoje „Bilietų nėra“.

Sugrįžusi į eterį pirmoji laida pažymi pasikeitusį laidos leitmotyvą – į antrą planą bus patraukti 2014-ųjų metų laidos herojus supę miestai ir bus susitelkta į individą ir jo santykį su minia, savo praeitimi bei dabartimi.

Sezonas bei laidų ciklas bus pradėtas ištrauka iš lenkų rašytojo Witoldo Gombrowicziaus knygos „Transatlantas“. Nors norima išvengti dažnai naudojamos klišės, kad kūrinys, parašytas prieš 60 metų yra aktualus ir šiandien, tačiau kad ir kaip bevartytum „Transatlantą“, jis būtent toks ir yra. Pastaruoju metu apie patriotizmą ir savo santykį su tauta galvojama ar bent jau jį iš naujo pasitikrina daugiau mažiau kiekvienas. W. Gombrowicziaus požiūris šiuo klausimu nėra tipinis – dalį to bus mėginama perteikti šį sekmadienį.

Šiais metais laidos komanda nusprendė atverti radijo teatro virtuvės duris klausytojams ir pasikviesti juos stebėti, kaip yra kuriami radijo spektakliai. Netikėtose erdvėse visoje Lietuvoje dalyvaujant žiūrovams spektakliai bus kuriami „čia ir dabar“ bei transliuojami tiesiogiai. Pirmasis susitikimas su klausytojais – balandžio 23 d. 19 val. PIN dienos Kultūros maratone „Kablys“ Vilniuje.

Nuo balandžio 19 d. iki birželio 7 d. „Bilietų nėra“ galima klausytis radijo stoties Start FM ultratrumpųjų bangų dažniu 94,2 FM (Vilniuje) arba internetu www.startfm.lt.

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas ir Lietuvos kultūros taryba.

Patalpinta: Žiniasklaida