R. Miliūtė laimėjo bylą prieš „Lietuvos žinias“

A. Solomino (Delfi) nuotrauka

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas pripažino, kad laikraščio „Lietuvos žinios“ straipsnyje apie LRT žurnalistę Ritą Miliūtę paskleisti teiginiai neatitinka tikrovės ir žemina jos garbę ir orumą, praneša LRT. Sprendimą dienraštis gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Pasak teismo, laikraštyje bei jo interneto svetainėje publikuotu Rimanto Varnausko straipsniu apie R. Miliūtės studijas Vilniaus universitete, esą ji neaiškiais būdais užbaigė mokslą ir gavo diplomą, siekta ją sumenkinti.

Tai, kad paskleista informacija neatitinka tikrovės, patvirtina byloje esantis rašytinis įrodymas – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto pažyma. Teismas atmetė atsakovo argumentus, kad R. Miliūtė kaip viešasis asmuo turėtų būti pakantesnė jos kritikai, nes, remiantis Visuomenės informavimo įstatymu, apie ją paskleista žinia nėra teisinga ir dėl to nepriskirtina kritikai.

Teismas įpareigojo „Lietuvos žinias“ paneigti tikrovės neatitinkančius ir ieškovės garbę ir orumą žeminančius duomenis, taip pat nusprendė priteisti iš atsakovo 5000 Lt neturtinės žalos bei apmokėti bylinėjimosi išlaidas. Sprendimas gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Delfi.lt publikacija

Patalpinta: Naujienos, Žiniasklaida