Druskininkuose – snieglenčių entuziastų mokykla

Pasipraktikavę Druskininkų sniego arenoje, jau šią žiemą snieglentininkai keliaus į Austrijos kalnus. I. Boiko nuotrauka.
Pasipraktikavę Druskininkų sniego arenoje, jau šią žiemą snieglentininkai keliaus į Austrijos kalnus. Universiteto organizatorių nuotr.

Nuo šiol Lietuvoje snieglenčių sporto mėgėjai turi galimybę ne tik pramokti čiuožti, bet ir, padedami profesionalų, tapti šio ekstremalaus sporto meistrais. Visą savaitgalį Druskininkų sniego arenoje vyks „Board Sports“ komandos įsteigtos slidinėjimo snieglente mokyklos „Snow University“ (liet. „Sniego universitetas“) pradedantiesiems ir pažengusiems sportininkams skirti užsiėmimai.

Sniego universiteto paskaitų metu žiniomis dalinsis Lietuvoje ir užsienyje snieglenčių sporto apdovanojimų pelnę „BoardSports‟ komandos nariai: Jonas Krisčiūnas, užėmęs 1-ąsias vietas „Love Day Ignalina Jibbing‟,  „Posiblle Air‟ snieglenčių varžybose, Lietuvos snieglenčių čempionate, prizines vietas – „Ride in Baltics‟, viename iš didžiausių žiemos sporto renginių Baltijos šalyse, varžybų etapuose, Paulius ir Gytis Morkūnai, vieni profesionaliausių džibingo (čiuožimo su snieglente per turėklus ir dėžes) propaguotojų Lietuvoje, kartu su „Hate Hard‟ snieglentininkų komanda sukūrę 3 filmus apie šį ekstremalų sportą, Dominykas Pečkys, turintis 10 metų slidinėjimo patirtį, iškovojęs 1 – ąją vietą Lietuvos džibingo čempionate, Antanas Krisčiūnas – laisvojo stiliaus slidininkas, Vita Sereikaitė, kvalifikuota instruktorė, mokanti pradinukus, ir kiti.

„Žmonėms smagu mokytis su mūsų dėstytojais. Ne visada pasitaiko tokia galimybė, kai gali kažką išmokti iš geriausių‟, – tvirtina viena „Snow University“ idėjos sumanytojų universiteto dėstytoja Agnė Šimanskytė.

Pasak jos, užsiėmimų metu filmuojama, tad studentai patys gali išvysti savo daromas klaidas ir pasitaisyti.

Šį rudenį įkurto „Snow University” tikslas – slidinėjimu snieglente sudominti daugiau žmonių, šį sportą pristatyti kaip gyvenimo būdą, pasidalyti teorinėmis ir praktinėmis žiniomis apie snieglentes, sportininkus, varžybas, smagiai praleisti laiką. Nuo spalio 25 dienos suorganizuotos 4 „Snow University‟  slidinėjimo sesijos, kiekvienoje iš jų dalyvavo po 20 studentų. Vidutinis dalyvių amžius – 35 metai.

Pirmieji atsiliepimai apie universitetą – išskirtinai teigiami.

Sniego universiteto studentė Julija Gelvanauskaitė teigia, kad pirmosios paskaitos pateisino lūkesčius, o ją mokę kompetentingi dėstytojai, A. Šimanskytė, P. ir G. Morkūnai, buvo kantrūs, dėmesingi. Ji universiteto veikloje norėtų dalyvauti ir toliau, tačiau neleidžia finansinės galimybės.

„Kainos kandžiojasi, bet čia turbūt šiuo atžvilgiu nieko nepakeisi‟, – teigia J. Gelvanauskaitė.

Rimantė Janušauskaitė, 13 studentų grupės vadovė, sako, kad treniruočių metu atsiradę sumušimai, kai kurių studentų nepasisekę bandymai iš pirmo karto pradėti čiuožti, daugeliui nesutrukdė pasiekti gerų rezultatų, įgyti ryžto tobulėti toliau, susibendrauti – universitetas subūrė komandą.

Sausį 40 universiteto dėstytojų ir studentų tobulins slidinėjimo įgūdžius Austrijoje, Kapruno kurorte, kovą planuojama kelionė į Italiją.

Iškritus sniegui, universitetas persikels į Latviją, Lietuvos miestus: Anykščius, Ignaliną, Vilnių.

Artimiausia „Snow University“ sesija planuojama gruodžio 13 – 15 dienomis.

Pažengusiems snieglentininkams skirtuose užsiėmimuose dėsto garsiausi Lietuvos snieglenčių meistrai. I. Boiko nuotrauka.
Pažengusiems snieglentininkams skirtuose užsiėmimuose dėsto garsiausi Lietuvos snieglenčių meistrai. Viršuje iš kairės: Povilas Vaisiauskas, Goda Monkevičiūtė, Agnė Šimanskytė, Paulius Morkūnas, Algis Želvys, Artūras Volkavičius, Gytis Morkūnas, Dominykas Pečkys. Viduryje stovi Alanas Gurinas, sėdi – Jonas Kriščiūnas. Jo kairėje: Ovidijus Boiko, dešinėje – Vita Sereikaitė.  I. Boiko nuotr.

 

 

Patalpinta: Lietuvoje, Sportas