„Iki pasimatymo“ grupė „Karma“ tarė Šv. Kotrynos bažnyčioje

Grupės vokalistas Kazimieras Likša pažadėjo, kad grupė būtinai grįš į sceną įrašiusi antrąjį savo albumą. Ievos Pranckūnaitės nuotrauka
Vokalistas Kazimieras Likša pažadėjo po pertraukos grįžti į sceną su antruoju albumu. Ievos Pranckūnaitės nuotrauka

Akustinio roko grupė  „Karma“ pirmą kartą koncertavo sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje drauge su styginių kvartetu. Sykiu tai buvo ir paskutinis pasirodymas prieš grupės koncertinės veiklos pauzę, kurios metu pasiners į naujo albumo kūrimą.

Lapkričio 13-ąją bažnyčios erdvėje vykęs  koncertas „Karmai“  buvo iššūkis. „Iš esmės ši vieta įpareigoja į koncertą pažiūrėti nepaprastai, ne kaip į eilinį kokioje „Tamstoje“, „Alaus namuose“, dar kažkur. Kai groji tokioje vietoje, supranti, kad tai vieta, kurioje vyksta vieni  gražiausių koncertų Vilniuje ir tada norisi padaryti kažką įspūdinga. Todėl ir kilo idėja pasikviesti styginių kvartetą“, – sakė grupės vokalistas Kazimieras Likša. Pasak jo, Šv. Kotrynos bažnyčia apgaubia keista atmosfera ir kelia sunkumų – ypač dėl garso, nes viskas aplink aidi. Nepaisant to,  koncertas, panašu, žiūrovų nenuvylė – po dvi valandas trukusio pasirodymo  publika pareikalavo biso.

Paklaustas, ar grupės pavadinimas, reprezentuojantis Rytų tikėjimą, kaip nors sietinas su koncerto katalikų bažnyčioje idėja, Kazimieras Likša atsakė: „Aš niekaip nesu nusiteikęs prieš jokį tikėjimą. Man pavadinimas „Karma“ yra atribojimas nuo bet kokios koncepcijos ar filosofijos, tai tiesiog dalykas, kuris įprasmina žmogų kaip visiškai už save atsakingą individą.“

2.Koncertas žiūrovų nenuvylė – po dvi valandas trukusio pasirodymo publika pareikalavo biso. Ievos Pranckūnaitės nuotrauka.
Koncertas žiūrovų nenuvylė – po dvi valandas trukusio pasirodymo publika pareikalavo biso. Ievos Pranckūnaitės nuotrauka.

Grupė „Karma“ po šio pasirodymo kuriam laikui nustos koncertuoti, tačiau visiškai nutraukti koncertinės veiklos neketina. „Norisi grįžti į studiją, įrašyti naują albumą. Mes supratome, kad pirmasis albumas „Užsimerksiu“ padarė viską, kas yra įmanoma. Iš tų, kuriuos turėjome, liko tik 10 kompaktų, to albumo misija yra baigta ir galima eiti toliau.“ – teigė Kazimieras Likša.

Grupė „Karma“ 2012-aisias metais išleido mini albumą  „Kitaip“ ir pirmąjį studijinį albumą „Užsimerksiu“. Pastarasis pačių grupės narių rankomis yra dekoruotas specialiu laku ir šviečiantis naktį. Grupė su pirmojo albumo programa gastroliavo Lietuvoje, taip pat koncertavo Vokietijoje, Airijoje ir Šveicarijoje.

 

 

Patalpinta: Naujienos