Politinė etika: misija (ne)įmanoma?

Česlovas Juršėnas. Roberto Dačkaus nuotr.
Česlovas Juršėnas. Roberto Dačkaus nuotr.

Trečiadienį, spalio 9 d. 16.00 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politikos komunikacijos klubo auditorijoje (205, Saulėtekio al.9, II aukštas) vyks diskusija „Politinė etika: misija (ne)įmanoma?”. Pokalbio svečias – buvęs ilgametis Seimo narys Česlovas Juršėnas.

Politikų etika yra įteisinta Valstybės politikų elgesio kodekse. Tačiau kartais gali kilti klausimų, ar politikai jo laikosi, o nesilaikant, ar jie adekvačiai baudžiami?

„Sveikinu Lietuvos komandą su sidabro medaliais! Jūs esate šaunuoliai ir tikri kariai! Jūs esate nacionalinė rinktinė – Lietuvos komanda, ne iš kolonijų, ne iš užkariautų teritorijų – jūs iš mažos ir karingos tautos, jūs iš Lietuvos!“, – po Lietuvos ir Prancūzijos finalinių varžybų savo „Twitter“ paskyroje rašė Seimo narė Dangutė Mikutienė. Tuo tarpu, baudžiamojoje byloje kaltinamas jos kolega Vytautas Gapšys tik po ilgų raginimų atsisakė Seimo vicepirmininko pareigų. Galima rasti ir daugiau pavyzdžių, kurie kelia etikos klausimų. Galbūt Lietuvoje tiesiog vis dar nesusiformavo politikų elgesio kultūra?

Pakviestas į susitikimą ponas Česlovas Juršėnas atsako, kad pastaruoju metu tikrai yra apie ką kalbėti šia tema. Du dešimtmečius aukštas pareigas Seime ėjęs politikas apžvelgs dabartinę etikos situaciją. Kadangi p. Juršėnas yra baigęs žurnalistikos studijas, bus galima kalbėti ir apie tai, ar etiškai žiniasklaida pateikia žinias apie politiką ir jos veikėjus.

Daugiau informacijos apie renginį rasite socialiniame tinkle Facebook.

Kontaktinis asmuo: Politikos komunikacijos klubo pirmininkas Darius Verseckas. Susisiekti galite el. paštu darius.verseckas@kf.vu.lt ir tel. 862493774

Patalpinta: Auditorija, Naujienos