Raseiniai

Paskutinę 1988 metų liepos savaitę Raseiniuose, Ariogaloje ir kituose rajono miesteliuose pasirodė skelbimai, kvietę į steigiamąjį Sąjūdžio susirinkimą Ariogaloje. Skelbimuose buvo rašoma: „Visus, kas už Persitvarkymą ir nori būti aktyviu Sąjūdžio dalyviu, kviečiame į steigiamąjį susirinkimą, kuris vyks Ariogalos kultūros namuose liepos 28 dieną 19 val. 30 min. Mūsų tikslas remti respublikinį Sąjūdį už Persitvarkymą, kurio pagrindiniai uždaviniai: ekologiniai, nacionalinis klausimas, demokratija ir viešumas“.

Į pirmąjį susirinkimą atėjo apie 150 žmonių. Tą dieną į Raseinių rajono Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinę grupę užsirašė 37 asmenys. Pirmajame organizaciniame iniciatyvinės grupės susirinkime dalyvavo 29 žmonės.

Vienas svarbiausių Raseinių rajono Sąjūdžio organizacijos darbų buvo Maironio gimtinės atstatymas. Rugpjūčio 27 dieną į Maironio tėviškę, Pasandravį, susirinko keletas tūkstančių žmonių. Tądien įvyko pirmasis Sąjūdžio organizuotas mitingas Raseinių krašte. Spalio 29 dieną prie Žemaičio paminklo pakelta Raseinių bažnyčioje pašventinta Lietuvos vėliava.

Patalpinta: Rašiniai