Studentų mokslinė draugija išsirinko naują prezidentę ir suformavo komandą (nuotraukos)

Buvęs prezidentas D. Verseckas ir naujoji prezidentė A. Svetnickaitė. Nuotr. A.Avižiūtės

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinėje draugijoje (VU KF SMD) penktadienį, vasario 15-ąją, įvyko permainos. Slaptu balsavimu išrinkta nauja organizacijos vadovybė, o prezidente tapo Agnė Svetnickaitė.

Buvęs prezidentas D. Verseckas ir naujoji prezidentė A. Svetnickaitė. Nuotr. A.Avižiūtės

Ji pakeis iki tol vadovo pareigas ėjusį Darių Versecką.

Komunikacijos fakulteto Komfariumo auditorijoje susirinkusi VU KF SMD komanda ne tik atidavė savo balsus už norimus kandidatus, bet ir klausėsi jų kalbų, keitė draugijos įstatus, tvirtino narių sąrašą.

Be prezidentės, buvo išrinkta ir jai pavaldi valdyba bei veiklos sričių koordinatoriai.

Į žmogiškųjų išteklių srities koordinatorės kėdę sėdasi Indrė Taparavičiūtė. Rinkodaros srities ėmėsi Aistė Zabitaitė. Ryšių su visuomene koordinatoriaus postas buvo atiduotas Vaidai Židovainytei. Vadovavimo svarbiausiai – mokslinei sričiai ėmėsi Monika Kasnikovskytė. Organizacinės srities koordinatore tapo Gabrielė Kloniūnaitė. SMD administratorės pareigas pradeda eiti Dominyka Germanaitė.

 „Rinkimais labai džiaugiuosi, ypač tuo, kad į didžiąją daugumą pozicijų kandidatavo ne vienas žmogus. Tai rodo, jog išaugome iš „paskyrimo“ stadijos, kai yra vienintelis norintysis“, – pasibaigus rinkimams sakė naujoji organizacijos vadovė A.Svetnickaitė.

,,Pati jaučiuosi keistai. Be abejonės, džiaugiuosi, kad tiek daug narių parodė pasitikėjimą manimi, bet kartu kyla klausimas: „O kas dabar?“. Tad norisi, jog visos mintys susigulėtų ir tuomet bus galima kibti į darbus“, – pridūrė trečiakursė informologė.

Susirinkimo pradžioje buvęs prezidentas D.Verseckas pristatė VU KF SMD metų ataskaitą. Organizacija per pastaruosius metus surengė šešias neformalias „Café Scientifique“ diskusijas, keturias „Komunikacija kine“ filmų peržiūras, Nacionalinę mokslinę konferenciją „Kultūriniai ir ekonominiai socialinių tinklų efektai“ bei dalyvavo net keturiuose vidiniuose komandos formavimo ir veiklos planavimo mokymuose.

Remiantis draugijos įstatais, naujos komandos kadencija truks vienerius metus.