Monografijos apie medijas, žiniasklaidą ir žurnalistiką sutiktuvės

Rugsėjo 11 d. (antradienį) 15.00 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto mokslininkai pristato naują kolektyvinę monografiją „Medijos, žiniasklaida, žurnalistika tradicinėje ir tinklaveikos visuomenėje“. Knygos sutiktuvės vyks Adomo Mickevičiaus muziejaus Filomatų salėje (Bernardinų g. 11).

Knygoje aptariamas platus masinės komunikacijos problemų spektras: metodologiniai medijų tyrimo aspektai, žurnalisto veiklos teisinis reglamentavimas ir žiniasklaidos organizacijos veiklos principai. Viename didžiausių skyrių analizuojami žurnalistikos kūrinio formą ir turinį lemiantys veiksniai: rašto, garso ir vaizdo raiškos žanrai, žurnalisto ir informacijos šaltinio bendravimo ypatumai.

Taip pat monografijoje aptariamos manipuliacijos galimybės naujienų vadyboje ir skleidžiant užsienio informaciją. Knygoje pabrėžiamas kaitos, perėjimo iš tradicinės į moderniąją komunikacinę visuomenę aspektas.

Monografijos autoriai – patyrę ir jaunosios kartos medijų tyrėjai, beveik visi jie – ir žurnalistikos praktikai. Atskirus knygos skyrius rašė doc. dr. Mantas Martišius, dr. Jolanta Mažylė, dr. Andrius Gudauskas, dr. Deimantas Jastramskis, dr. Aurelija Juodytė, Giedrė Čiužaitė ir Romas Sakadolskis. Vienas iš autorių ir monografijos mokslinis redaktorius – KF Žurnalistikos instituto direktorius profesorius Žygintas Pečiulis. Veikalą recenzavo profesoriai Gintaras Aleknonis ir Tomas Kačerauskas.

Šaltinis: „Universiteto naujienos“

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos