Maskvoje užpultas rusų žurnalistas

Rusija jau ilgą laiką žinoma kaip viena pavojingiausių valstybių žurnalistams. Freedigitalphotos.net nuotr.

Praėjusį pirmadienį rusų žurnalistas atsidūrė ligoninėje po to, kai buvo išviliotas iš savo namų ir užpultas nepažįstamų asmenų. Žurnalistas po užpuolimo liko gyvas ir šiuo metu intensyviai gydomas dėl patirtų sunkių sužalojimų.

Policijos šaltiniai praneša, kad prieš pat vidurnaktį, 46 metų Sergejui Aslanijanui paskambino nepažįstamas asmuo ir pasiūlė susitikti lauke pašnekėti. Kai žurnalistas paliko savo namus, esančius pietų Maskvoje, vienas arba keli nepažįstami vyrai 20 kartų jam smogė peiliu į krūtinę, kaklą ir rankas.

„Auka paguldyta į ligoninę, tačiau jo gyvybei pavojus negresia“, – policijos šaltinis sakė „Itar-Tass“ naujienų agentūrai. S. Aslanijanas iškart po užpuolimo pats sugebėjo išsikviesti policiją ir greitąją medicinos pagalbą.

Laikraščio „The Izvestia“ manymu, agresija gali būti siejama su neseniai vykusia radijo laida, kurioje Aslanijanas įžeidė musulmonų pranašą Mahometą. Kitų nuomone, užpuolimas galėjo įvykti todėl, kad žurnalistas sukritikavo korumpuotą Rusijos kelių policiją. Rusija vertinama kaip viena nepalankiausių valstybių žiniasklaidai dėl nuolatinio žurnalistų persekiojimo.

Parengta pagal užsienio spaudą

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje