2017 metų pavasario ir vasaros mados tendencijos: Vilniaus universiteto studenčių patarimai

Garsiausių mados namų skelbiamos naujausios moterų mados tendencijos pasižymi savo išskirtinumu ir stilių įvairove. Ryški, spalvinga apranga, karpyti drabužiai, korsetai ir keisčiausias mados klyksmas – chalatai. Kaip nustebinti visus stilingumu, patars Vilniaus universiteto studentės.

Geltona, grįžtanti šiltojo sezono spalva. Urbanoutfitters.com nuotr.Geltona, grįžtanti šiltojo sezono spalva. Urbanoutfitters.com nuotr.

Kokia kiekvienam dažniausiai spalva „šauna“ į galvą, pagalvojus apie vasarą? Ogi geltona! Ir būtent ji yra šio pavasario/vasaros sezono išskirtinė spalva, kuri turi begales atspalvių ir visi jie itin madingi. Kūrybos komunikacijos, antro kurso studentė Martyna teigia, kad geltona spalva jai patinka, tačiau ne kaip masinis elementas aprangoje, o kaip ryškus akcentas – detalė. Tai gali būti rankinė ar dailiai pritaikytas pieštuko tipo sijonas. Gali būti netgi paltas, tačiau su geltona reikia būti atsargiam, ją derinti itin sunku ir ji ne visiem tinka. Kita, iš naujausių tendencijų – pajūrio juostelės, tai baltai raudonos, mėlynai geltonos juostelės. Ir, kaip teigia garsiausi mados namai, tikrai nereikėtų bijoti skirtingų spalvų dryželių derinių, tai tik suteiks daugiau įvairumo ir įdomumo ateinančią vasarą. Martynos nuomone, dryžiai buvo ir bus gražu ir atgims dar daug kartų įvairiuose sezonuose. Tačiau, ji pataria merginoms, vis gi atkreipti dėmesį, kokias spalvas supinate tarpusavyje, nors žaisti galima ir su visų spalvų spektru.

Drabužiai su viena iškirpta peties dalimi – neįprasti, bet todėl ir traukiantys akis. Populiarūs dizaino namai „Vetements“ parodė naują kolekciją, kurioje būtent šis drabužio akcentas yra pabrėžiamas. Martynos bendrakursė studentė Kamilė kritiškai žiūri į šią naują madą: „Aš asmeniškai nenešiočiau, nes man tai atrodo neskoningai.“ Tačiau, jos nuomone, yra žmonių, kurie mėgsta „išlaužytą“ stilių ir priima įvairias naujoves, todėl jiems gal ir pavyktų suderinti šią tendenciją. Kita drabužio detalė, kuri suteiks stiliui madingumo ir išskirtinumo – įkirptos rankovės. Įkirpimai gali būti tiek iki alkūnių, tiek iki pažastų ar netgi tik šiek tiek virš riešų – tai patvirtina naujausioji Michael Kors kolekcija. Suknelės su įkirptom rankovėm, Kamilės nuomone, tiktų ypatingose šventėse pasipuošti.

Ne mažiau žavi tendencija šį pavasarį/vasarą bus baltų marškinių tipo suknelės. Su tokia suknele bus gaivu, o ir labai madinga! Jas pataria nešioti ir studentė Agnė, jos manymu, šios suknelės tiktų visoms, bet reikėtų derinti pagal figūrą, vienoms labiau tiktų laisvo tipo, lengvai krintančios, kitoms su įliemenavimu ir forma. Tinka nešioti su storom pėdkelnėm, timpom, ar net džinsais, jei tai trumpesnė tunika. Taip pat su plonu dirželiu, aulinukais. Korsetai – stiliaus detalė, kuri grįžta į spintas, tačiau ne kiekvienas, anot Agnės, sugebės juos tinkamai pritaikyti kasdienėje aprangoje.

Ir pabaigai, turbūt pats keisčiausias ir neįprasčiausias drabužis, besiveržiantis į gatves yra – chalatas. Kalbant su Martyna apie artėjančią chalatų erą, jos nuomone, nereikėtų su jais persistengti. Ji teigia, kad vis gi reikėtų skirti, ką nešiojame būdami namie ir būdami mieste. Į chalato formą/stilių panašus, gražiai pasiūtas paltas ar megztinis – variantas. Tačiau, tiksli chalato kopija nešiojama kaip pagrindinis rūbas viešumoje, jos akimis, yra netinkamas: „Negi pradėsime ir plaukimui skirtus lastus nešioti vietoje batų, nes kažkas pasakė, kad tai madinga?“ – juokiasi Martyna.

Taigi, matome, kad pavasrio ir vasaros sezonai bus ir spalvingi, ir išsiskiriantys, bet studenčių nuomone, nereikėtų akylai vadovautis paskutinėmis mados tendencijomis, nes tai ne visada pritaikysi kasdienėje aplinkoje.

Patalpinta: Naujienos, Universitete