„Jaunimėlis“ švenčia brandų jubiliejų

Šventės akimirka. Autorės nuotr.

Gamtos mokslų fakulteto Didžiojoje auloje jau trečius metus vyko respublikinė liaudiškos muzikos kapelų ir ansamblių šventė – festivalis „Universitas Vilnensis“. Jo metu minima ir Vilniaus universiteto įkūrimo diena. Šią šventę organizuoja Vilniaus universiteto liaudiškos muzikos kapela „Jaunimėlis“, šiemet švenčiantis savo keturiasdešimtmečio jubiliejų.

Liaudiškos muzikos kapelą sveikino Vilniaus universiteto prorektorius doc. dr. Juozas Galginaitis. Žiūrovams jis priminė, kiek daug per keturiasdešimt metų yra pasiekęs „Jaunimėlis“. „Smagu, kad esate visi čia“, – sakė prorektorius linkėdamas visiems gražios šventės.

Pirmojoje koncerto dalyje pasirodė svečiai. Tai buvo devyni kolektyvai: Mykolo Romerio universiteto tautinių šokių ansamblis „Skalsa“, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, Vilniaus Gedimino technikos universiteto tautinių šokių ansamblis „Vingis“, Aleksandro Stulginskio universiteto liaudiškos muzikos kapela „Ūkininkas“, Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas“ kapela, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto liaudiška kapela „Kanapėlė“, Lietuvos edukologijos universiteto ansamblis „Šviesa“, Vilniaus kolegijos šokių ansamblis „Voruta“, Anykščių kultūros namų kapela „Grieža“.

Šie kolektyvai stebino žiūrovus trykštančia energija ir gera nuotaika. Sveikindami „Jaunimėlio“ kapelą linkėjo jaunatviško, nepaisant metų brandos, ir dovanojo įsimintinus šokius ir dainas. Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas“ kapela netgi privertė visus žiūrovus pakilti iš savo vietų ir kartu padainuoti lietuvių liaudies dainą.

Antroji koncerto dalis buvo skirta „Jaunimėlio“ pasirodymui. Žiūrovai galėjo išvysti ne tik dabartinius kapelos narius, bet ir auksinį „Jaunimėlį“ – buvusius kapelos narius ir vadovus. Keturiadešimtmečio proga jie užlipo ant scenos, prisiminė „Jaunimėlio“ istorją ir pagrojo.

Vilniaus universiteto liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis” jau keturiadešimt metų sėkmingai atstovauja Lietuvai ir Vilniaus universitetui daugelyje ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje vykstančių renginių, koncertų, konkursų ir festivalių.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos