Dėl nepadorios nuotraukos spaudoje suimti trys Tuniso žurnalistai

Nelaisvė. Autorės nuotr.

Tuniso laikraščio „Attounisia“ vadovas ir du jo redaktoriai trečiadienį buvo areštuoti po to, kai šalies Teisingumo ministerija juos apkaltino keliant grėsmę visuomenės moralei. Tokie kaltinimai buvo pateikti tuomet, kai leidinys išspausdino sportininko, pozuojančio su pusnuoge moterimi, nuotrauką.

Dienraštyje publikuota smokingu vilkinčio Vokietijos futbolininko, dabartinio Madrido „Real“ žaidėjo Sami Khediros nuotrauka, kuroje jis rankomis uždengęs apnuogintą savo merginos, Vokietijos modelio Lenos Gercke krūtinę. Teisingumo ministerijos atstovas spaudai teigė, jog, kol vyksta tyrimas, prokuroras pasiūlė sulaikyti „Attounisia“ laikraščio leidėją Nasreddine Ben Saidą, vyriausiąjį redaktorių Hbib Guizanį ir pasaulio naujienų redaktorių Hedi Hidhrį. Jie suimti dėl sukeltos grėsmės visuomenės gerovei ir moralei.

Viena „Attounisia“ žurnalistė teigė, jog dienraščiui išspausdinus prieštaringai įvertintą nuotrauką, buvo sulaukta telefono skambučių su grasinimais sudeginti visą leidinio redakciją. Šiuo metu redakcijos pastatas yra saugomas policijos. Nors Tunisas nėra toks konservatyvus kaip kaimyninės jo šalys, šioje valstybėje publikuoti tokio pobūdžio nuotraukas vis tiek yra neįprasta.

Prieš nuverčiant Tuniso diktatorių, šalyje tapo pastebimas naujas ultrakonservatyvus islamistų judėjimas, kuris agresyviai kovoja su pasaulietiškais gyvenimo elementais visuomenėje.

Parengta pagal užsienio spaudą

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje