Senamiestyje vyko labdaringa pyragų kepimo akcija

Vyksta pasirengimas akcijai. Autoriaus nuotr.
Vyksta pasirengimas akcijai. Autoriaus nuotr.

Šį sekmadienį Šv. Jonų bažnyčios Taizė bendruomenė jau ketvirtus metus organizavo labdaringą pyragų kepimo akciją „Kepam pyragus 2011“. Visą sekmadienį Vilniaus Pilies gatvėje kalėdinėmis kepurėmis pasipuošę savanoriai praeivius vaišino savo keptais pyragais ir kvietė aukoti Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolyno Šv. Jono vaikų namams, įsikūrusiems Trakų rajone. Nuotaiką kėlė gatvėje skambėjusi kalėdinė muzika ir giesmės.

Šv. Jono vaikų namuose šiuo metu gyvena 12 berniukų. Priešingai nei valstybiniuose vaikų namuose, čia jie gyvena kaimo sodybose, po 4 vaikus kiekvienoje. Kartu su jais gyvena auklėtojai, kurių nuolatos trūksta, todėl, pasak renginio organizatorių, šios akcijos metu tikimasi surinkti ne tik lėšų vaikams būtiniausiems dalykams – batams, drabužiams, baldams, vaistams, mokymo priemonėms, tačiau taip pat tikimasi, kad atsiras žmonių, norinčių tapti auklėtojais – savanoriais, kurie sutiktų gyventi, dirbti ir rodyti pavyzdį vaikams bei skatintų juos mokytis.

Prie šios sekmadieninės akcijos taip pat prisijungė Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras ir Motinos Teresės seserys vienuolės. Jos sutiko šeštadienį į savo vienuolyno virtuvę įsileisti gausų 20 savanorių būrį, o šie padėjo minkyti tešlą pyragams, pjaustyti obuolius. Iš viso akcijoje dalyvavo apie 40 savanorių.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos