Lapkritį ketinama pristatyti naują paslaugą „Google Music“

„Google“, internetinės paieškos milžinė, praneša, jog lapkritį ketina pristatyti savo naują muzikos paslaugų pasiūlymą „Google Music“, kuris taps rimtu konkurentu „Apple iTunes“ bendrovei.

Manoma, jog tai bus pirmoji muzikos paslauga, į kurią įeis MP3 siuntimosi parduotuvė ir tokia saugojimo sistema, leisianti vartotojams pirkti dainas internetu ir groti jas net keliuose įrenginiuose.

„Google“ pasirašė sutartį su viena pelningiausių Jungtinės Karalystės muzikos platinimo kompanijų „EMI“ ir šiuo metu rimtai derasi su „Universal“, „Sony Music“ ir „Warner Music“.

Andy Rubin, „Google“ dukterinės įmonės „Android“ plėtros vadovas, Honkongo konferencijoje sakė: „Aš tikiu, jog mes esame arti tikslo –  pasiūlyti „Google Music“. Taip pat pridūrė, jog paslaugos šiek tiek keisis: kai kurie „Google“ elementai išliks, bus pardavinėjami ne vien tiktai 99 centų vertės muzikos takeliai.

Be to, bus įdiegta saugojimo sistema, kuri perskanuos visą kompiuterio kietąjį diską ir nustatys, ar jame esančios dainos pirktos, ar gautos piratinėmis priemonėmis. Tokiu būdu nelegaliai atsisiųstos ar įsirašytos dainos bus paverstos teisėtomis.

Manoma, kad pirmiausia „Google Music“ bus pasiūlyta Jungtinėms Amerikos Valstijoms ir tik vėliau kitoms šalims, tarp jų  ir Jungtinei Karalystei.

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje