Europos Parlamento apdovanojimai – geriausiems 2011 metų žurnalistams

Šiandien Europos Parlamente (EP) Briuselyje įteikti apdovanojimai geriausiems 2011 metų Europos žurnalistams. EP pirmininkas Jerzy Buzek kasmetine premija už geriausius darbus spaudos, interneto, televizijos ir radijo kategorijose apdovanojo keturis žurnalistus.

Už žurnalistinį meistriškumą, aktualių europinių klausimų, Europos Sąjungos institucijų, ES politikos populiarinimą prizai įteikti žurnalistams iš Prancūzijos, Italijos, Suomijos ir Vokietijos.

Prancūzijos savaitraščio „Le Point“ žurnalistas Romain Gubert apdovanojimą gavo už tiriamosios žurnalistikos straipsnį apie bendros ES valiutos, euro, atsiradimą ir istoriją. Tinklaraštininkas italas Massimiliano Nespola laimėjo internetinės publikacijos apie ES Konstituciją ir jos ateitį kategorijoje.

Suomijos prodiuseris Tero Koskinen apdovanotas už reportažą apie romų mažumos padėtį Suomijoje, vokietis Steffen Wurzel – už radijo reportažą apie pabėgėlių padėtį Europos Sąjungoje.

Iškilmingoje ceremonijoje paskelbti laureatai buvo atrinkti iš 64 nacionalinių laureatų. Skelbdamas laimėtojus, EP pirmininkas J. Buzek akcentavo žurnalistų indėlį populiarinant bendras Europos vertybes. „Parlamentas, įsteigęs šį apdovanojimą, pasisako už kritišką ir objektyvią žiniasklaidą Europoje“, – linkėdamas gero darbo po apdovanojimų vykusiai Europos jaunųjų žurnalistų konferencijai, pabrėžė EP vadovas.

Šie Europos Parlamento apdovanojimai žurnalistams teikiami jau ketvirtą kartą.

Su premijuotais darbais galite susipažinti: http://www.eppj.eu/view/lt/winners_2011.html