Kandidatuok į Europos energetikos reporterio stovyklą ir keliauk į Briuselį!

Kaip gyvena Ignalinos regionas uždarius elektrinę? Kokios Fukušimos katastrofos pasekmės branduolinei energetikai ir naujos jėgainės statybai Lietuvoje? Su kokiais energetikos iššūkiais XXI amžiuje susiduria Europa ir Lietuva? Ar 2015 m. Lietuva nebebus „energetikos sala“ Europos Sąjungoje? Ar esame nusiteikę alternatyvių energetikos šaltinių revoliucijai? Koks vaidmuo tenka žiniasklaidai?

Siekdami būsimiesiems žurnalistams padėti atsakyti į šiuos klausimus, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir VU Komunikacijos fakultetas š.m. spalio 9-11 d. Visagine, Ignalinos atominės elektrinės mokymų centre, organizuoja 3 dienų stovyklą – „Europos energetikos reporteris“. Jos metu bus mokoma, kaip įdomiai ir profesionaliai pateikti energetikos temas“.

Stovyklos metu Europos Sąjungos ir Lietuvos energetikos politiką, atominės ir alternatyvios energetikos ateitį pristatys  Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato atstovai, Lietuvos mokslininkai.  Žurnalistikos praktikai mokys, kaip patraukliai pateikti šias temas, kur ieškoti informacijos apie energetiką, kokios yra dažnos rašymo apie energetiką klaidos ir iššūkiai.

Studentai ne tik klausysis paskaitų, diskutuos, dalyvaus praktiniuose užsiėmimuose ir vyks į Ignalinos atominę elektrinę, bet ir turės paruošti straipsnį juos dominančia energetikos tema. Geriausių darbų autoriai bus apdovanoti prizais.

Susidomėjai? Tuomet Tau reikia iki rugsėjo 30 d. adresu info@kf.vu.lt atsiųsti pagrindinius straipsnio, kurį ketintum rašyti stovyklos metu, teiginius (iki 1000 spaudos ženklų). Taip pat suformuluok 3–5 klausimus stovyklos pranešėjams. Tezės ir klausimai gali būti viena iš keturių temų:

o    ES ir Lietuvos energetikos politikos tema;
o    Atominės energetikos tema;
o    Ignalinos atominės elektrinės uždarymo socialinių pasekmių tema;
o    Alternatyviosios energetikos tema.

Nepamiršk nurodyti savo vardo, pavardės, universiteto, studijų programos ir kurso, kontaktinių duomenų (elektroninio pašto ir telefono). Laiško temoje rašyk „Europos energetikos reporteris“.

Geriausių paraiškų autorius numatoma kviesti dalyvauti Europos Komisijos organizuojamoje pažintinėje kelionėje į Briuselį, kuri vyks š.m. spalio 18-19 d. (išvykimas š.m. spalio 17 d.; grįžimas š.m. spalio 20 d.)

Visas stovyklos išlaidas apmoka organizatoriai.
Dalis pranešimų bus anglų kalba. Studentai turėtų pasiimti nešiojamus kompiuterius.

Šaltinis: www.kf.vu.lt

Patalpinta: Naujienos, Žiniasklaida