Viešo transliavimo tarnybos sistema bevertė?

Melagingos naujienos antraštė.
Melagingos naujienos antraštė.

Gegužės 30 dieną hakeriai įsilaužė į www.pbs.org (Public Broadcasting service –  PBS) duomenų bazę ir paskelbė melagingą informaciją. Šiame neteisingame pranešime buvo pateikta informacija, jog prieš 15 metų miręs reperis Tupakas Šakuras tebėra gyvas ir gyvena Naujojoje Zelandijoje.

Organizacija, pasivadinusi „The Lulz Boat“, paskelbė daugumos PBS žurnalistų tinklalapio slaptažodžius ir kitokią svarbią informaciją. Hakeriai pranešė, kad jie buvo „labai nustebinti“, jog PBS apsaugos sistema „WikiSecrets“ yra labai pažeidžiama. Kitame pranešime rašoma, jog „The Lulz Boat“ nori „pasikapstyti giliau“ šios svetainės serveriuose.

PBS „Twitter“ sąskaitoje interneto įsilaužėliai kvietė visus pasikapstyti po slaptus „Viešo transliavimo tarnybos“ failus. Apie šį įsilaužimą nukentėjusieji pranešė pirmadienio ryte.

„The Lulz Boat“ savo melagingame pranešime smulkiai aprašė Tupako Šakuro gyvenamąją vietą (dėl saugumo ji nebuvo atskleista) ir naudojo vietinių gyventojų citatas. Tame pačiame miestelyje gyveno buvęs „Biggie Smalls“ reperis.

Norėdami pasijuokti iš PBS, hakeriai sukūrė tinklapį pačioje www.pbs.org svetainėje su užrašu „ALL YOUR BASE ARE BELONG TO LULZSEC“ (visa jūsų duomenų bazė priklauso „lulzsec“), kuris buvo greitai pašalintas. Šios hakerių grupės aprašymas skelbia: „Mes esame 80-ies metų senukai, kurie rūko žolę prieš internetinę kamerą. Ar ne?“.

Internete, aptikus „The Lulz Boat“ reklaminį paveiksliuką, galima pamatyti užrašą; „Mes juokiamės iš jūsų apsaugos nuo 2011-ųjų metų!“.

Patalpinta: Pasaulyje