„Google“ naujovė –žurnalas „Think Quarterly“

„Think Quarter” žurnalo viršelis.
„Think Quarter” žurnalo viršelis.

Kompanija „Google“ pristatė interaktyvų verslo žurnalą „Think Quarterly“, kuris internetinėje erdvėje pasirodys kas du mėnesius. Pirmasis leidimas „Think Quarterly“ nemokamai prieinamas internete, jį sudaro 68 puslapiai verslo naujienų iš Didžiosios Britanijos.

Dėmesys  verslui ir naujausioms technologijoms

Pirmame numeryje – straipsniai  svarbiausiomis verslo ir technologijų temomis. Juos rengia „Google“ reporteriai ir laisvai samdomi žurnalistai. Paieškos sistemos gigantė „Google“ į savo veiklą įtraukė Simoną Rogersą („The Guardian” tinklaraščio redaktorių), Ulriką Reinhardą („WE Magazine“ redaktorių) ir kitus žurnalistus.

Didžioji dalis „Think Quarterly“ straipsnių – interviu su „Google“ kompanijos vadovais ir technologijų lyderiais. Žurnale rasite interviu su „Google“ vyriausiuoju ekonomistu Halu Varianu ir garsiu psichologu Peteriu Krusu.

Mattas Brittinas siūlo stabtelėti ir susimąstyti

„Mes žinome, kad kuo greičiau pateikiame paieškos rezultatus, tuo daugiau žmonių atranda mūsų puslapį“- žurnale rašo Mattas Bristinas, kompanijos „Google“ vadovaujantis direktorius Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje.

„Bet pasaulyje, spartinančiame pokyčius, mums visiems reikia laiko pamąstyti. „Think Quarterly“ yra rami vieta užimtame pasaulyje. Tai vieta, kur galima stabtelėti ir pasvarstyti, kas vyksta ir, kodėl tai yra svarbu- pabrėžia M.Brittinas.

„Google“ veržiasi į žiniasklaidą?

Nėra aišku ar „Google“ įžengia į žiniaklaidos verslą, ar tai tik projektas, skirtas patenkinti kompanijos smalsumą.

Pati „Google“ savo naujojo projekto neapibūdina kaip žurnalo ar leidinio. Savo tinklalapyje „Google“ jį vadina knyga ir „unikaliu komunikacijos įrankiu“ savo „Twiter“ anketoje.

Visai nesvarbu, kaip jūs  pavadinsite „Think Quarterly“ – knyga, žurnalu ar laikraščiu. „Think Quarterly“ vis tiek liks įdomus ir informatyvus eksperimentas, atliktas paieškų sistemos giganto.

Naujas „Think Quarterly“ numeris pasirodys gegužę. Pirmąjį žurnalo numerį galite pamatyti oficialiame jo tinklalapyje: http://thinkquarterly.co.uk .

Šaltinis: http://thinkquarterly.co.uk, http://mashable.com/

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje