Melvinas Burgesas susitiko su Lietuvos skaitytojais

Šiemet vykusioje Vilniaus knygų mugėje viešėjo gerai žinomas britų rašytojas Melvinas Burgesas (Melvin Burgess), pasaulinį pripažinimą pelnęs paaugliams skirtomis knygomis. Renginį vedė populiarus ir jaunimo mėgstamas dainininkas, grupės „G&G Sindikatas“ narys, Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

Į susitikimą su Melvinu Burgessu susirinko daugybė paauglių, užpildžiusių visą parodų rūmų „Litexpo“ konferencijų salę. Britų rašytojas viso pasaulio jaunimą žavi skandalingu, šokiruojančiu atvirumu bei iškeliamu problemų aštrumu. Ne išimtis ir Lietuvos skaitytojai. „Nors mano knygos išverstos į tokių didelių šalių, kaip Prancūzija, Vokietija ar Italija, kalbas, daugiausiai gerbėjų laiškų susilaukiu būtent iš Lietuvos,“- sakė Melvinas Burgessas, tokiu pareiškimu sukėlęs audringą ovacijų bangą.

M. Burgessas gerbėjams pasakojo, jog tokią profesiją pasirinko todėl, kad daugiau nieko kito nesugebėjo – tik rašyti. Jis sakė mokykloje buvęs prastas mokinys, jam sunkiai sekėsi susikaupti. Tačiau jis visuomet mėgo istorijas – nesvarbu iš knygų, žurnalų ar filmų. „Rašymas yra šaunus užsiėmimas. Jei mėgstate rašyti – nieko nelaukite“,- gerbėjus ragino M. Burgessas. Dar rašytojas pridūrė, kad jo darbas – pats geriausias, nes rytais gali miegoti kiek nori, niekur neskubėti, o atėjęs į savo biurą rašyti apie tai, kas jį patį domina. „Muzikanto gyvenimas labai panašus“,- pridūrė renginio vedėjas Svaras, taip pralinksminęs auditoriją.

Knygų mugėje Melvinas Burgessas pristatė dvi naujas savo knygas – „Saros veidas“ ir „Nikas Deinas“. Pirmoji – apie jauną mergaitę, kuri nekenčia savo veido bei kūno. Rašytojas sakė, jog kurdamas „Saros veidą“, jis galvojo apie legendinį atlikėja Maiklą Džeksoną. Garsus dainininkas, norėdamas tapti gražesnis, darėsi daug plastinių operacijų, tačiau tai išėjo tik į bloga – jis pakenkė savo sveikatai. Kita nauja britų autoriaus knyga „Nikas Deinas“ – tai istorija apie našlaičiu tapusį berniuką, kuris išsiunčiamas į internatą. Patyręs daug negandų ir manydamas, jog gyvenimas negalėjo susiklostyti dar blogiau, berniukas susiduria su dar viena žiauria gyvenimo mokykla – berniuką ima seksualiai išnaudoti prieglaudos darbuotojas. Rašytojas sakė, jog pedofilijos problema yra itin aštri šiandieninėje visuomenėje ir apie ją kalbėti būtina – štai todėl jam ir šovė į galvą parašyti knygą šia tema.

Romanai „Nikas Deinas“ ir „Saros veidas“, kaip ir kitos Melvino Burgesso knygos, išleistos serijoje „Beveik suaugę“, kuri skirta 12-18 metų paaugliams.

Patalpinta: Rašiniai