Prekeivius ir pirkėjus linksmino gatvės muzikantai

Mugės lankytojai buvo stebinami originalių gatvės muzikantų ir jų instrumentų. Autoriaus nuotr.
Mugės lankytojai buvo stebinami originalių gatvės muzikantų ir jų instrumentų. Autoriaus nuotr.

Nors Kaziuko mugėje netrūko nuotaikingos muzikos, renginio organizatoriai bendrovė „Concept Events & Media“ ir Vilniaus etninės kultūros centras vilniečius bei mieste apsilankiusius svečius nuvylė – iš trijų žadėtų muzikinių renginių Lukiškių aikštėje neįvyko nė vienas. Mugės lankytojai pasigedo programoje nurodytų interaktyvaus gatvės muzikantų pasirodymo, alternatyvių jaunimo grupių ir baigiamojo renginio koncertų.

Tiesa, čia įsikūrusioje Alternatyviojoje  jaunimo Kaziuko mugėje šeštadienį ir sekmadienį grojo didžėjai, skambėjo įvairi elektroninė muzika. Kitur mugės nuotaiką palaikė iš garsiakalbių sklindančios liaudies dainos, o Rotušės ir Nepriklausomybės aikštėse vyko įvairių Aukštaitijos meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai, kuriuose grojo, šoko, dainavo ansambliai iš Panevėžio, Utenos, Kėdainių, Radviliškio ir kitų Aukštaitijos miestų. Vis dėlto gyvos muzikos buvo maža, o daug kur geriausiai girdėjosi tik prie kioskų birbiantys elektros generatoriai.

Alternatyviojoje jaunimo Kaziuko mugėje skambėjo elektroninė muzika. Autoriaus nuotr.
Alternatyviojoje jaunimo Kaziuko mugėje skambėjo elektroninė muzika. Autoriaus nuotr.

Kone didžiausią muzikinį indėlį padarė gatvės muzikantai, kurių šiemet, ypač šeštadienį – antrąją mugės dieną – buvo nepaprastai daug. Skambėjo akordeonu atliekamos ne tik liaudies, bet ir prancūziškos melodijos, gitaros, saksofonai, įvairiausi perkusiniai instrumentai. Taip pat daug kur galima buvo girdėti prekeivių parduodamus molinius švilpukus, dūdeles, skudučius. Įvairius rankų darbo originalius pučiamuosius instrumentus lankytojai buvo kviečiami išbandyti ir įsigyti Alternatyviojoje jaunimo Kaziuko mugėje.

Tiesa, mugėje groję gatvės muzikantai skundėsi šaltais savaitgalį Vilniuje tvyrojusiais orais – pasak daugelio muzikantų, prastas oras lėmė ir šaltą jų požiūrį į mugę. Vis dėlto oro sąlygos nesutrukdė muzikantams atlikti savo programų.

Gatvės muzika pagyvino mugę, suteikė džiaugsmo tiek lankytojams, tiek pardavėjams, daugelyje miesto vietų ji tapo proga stabtelėti, pasiklausyti ir pasidžiaugti miesto švente.

Patalpinta: Rašiniai