Zappa 2010

Žurnalistikos magistrantūros studijų pirmakursių žurnalas „Zappa“ – studijų programos kūrybinis projektas. Dvylikos žurnalo temų minčių kelias per studentiško gyvenimo laiko juostas vingiuoja nuo Vilniaus universiteto iki senovės skandinavų teisyno.

Spauskite žurnalo viršelį ir skaitykite tiesiog naršyklėje arba parsisiųskite PDF.

Žurnalo puslapiuose nuolat varžosi būtis ir buitis. Arnoldas Šmitas nagrinėja jaunųjų mokslininkų dilemas. Marijus Večerskis tarp studentų ieško patriotų. Ir randa. Gintarė Micevičiūtė aptaria jauno žmogaus laisvės nuo tėvų privalumus ir trūkumus.

Rubrikoje „Studenteka“ Ana Juknevičiūtė analizuoja diplomo vertę darbo rinkoje. Julija Bukel pateikia sėkmingo studentiško verslo „receptą“. Agnė Verbalytė ant svarstyklių deda studijas ir darbą bei svarsto: kas, ką, kada ir kodėl nusveria.

Viešojo sostinės transporto dramas ir rizikas (ir kaip jų išvengti) žurnale gvildena Elita Narkevič.
Meilė krepšiniui Lietuvoje – mitas ar tikrovė? Apie tai su krepšinio specialistais ir aistruoliais svarsto Laurynas Butkauskas.

Kur smagiai praleisti laisvalaikį ir už tai nieko nemokėti, suprasite perskaitę Olgos Maciulevičiūtės publikaciją.

Žurnalo pabaigoje Užupio krautuvėlių daiktų literatūros puslapius varto Neringa Pikturnaitė, filmo „Įsikūnijimas“ prasmių sluoksnius aiškina Julija Cybulska, o Mantas Mikšys atskleidžia Šiaurės šalių bendruomeniškumo subtilybes.

Daugelį žurnalo publikacijų iliustruoja Julijos Cybulskos nuotraukos. „Zappos“ straipsnius ir iliustracijas apjungia Julijos Bukel ir Agnės Verbalytės dizainas.

Kodėl žurnalas – „Zappa“? Pradėkite skaityti nuo redaktoriaus Manto Mikšio laiško Jums, ir sužinosite.

Gero naršymo su „Zappa“.

Spauskite nuorodą ir skaitykite tiesiog naršyklėje arba parsisiųskite PDF.

Projekto vadovas

Patalpinta: Nuotraukos, Žiniamalė