The Beatles, troliai mumiai ir spaudos licenzijos

Švedijoje įkurtos, dvylikoje šalių rinkose savo produkciją platinančios kompanijos „Bulls press“ Lietuvos padalinys pirmąkart dalyvavo Vilniaus knygų mugėje. Ekspozicija pirmiausia turėjo sudominti šalies verslininkus, o labiausiai leidėjus, mat kompanija specializuojasi licenzijų, nuotraukų, spaudos, leidybos teisių pardavime bei platinime. Įsigydamas siūlomą produkciją leidėjas gali teisėtai publikuoti ar kitaip naudoti originalią su „Bulls press“ platinamais prekės ženklais susijusią produkciją.

Žinomiausias simbolis, su kuriuo dažnai tapatinama pati „Bulls Press“ tai − Troliai mumiai. Šiems suomių rašytojos Tove Janson sugalvotiems personažams šiemet sukanka 65 metai, todėl jiems buvo skirta pusė ekspozicijos. Kita dalis buvo užpildyta Lietuvoje mažiau žinomais, bet Vakaruose atpažįstamais komiksais, galvosūkių, mados žurnalais. Kompanija parduoda teises naudoti ir grupės „The Beatles“ produkciją.

Vienas iš žinomiausių licenzijų naudojimo pavyzdžių Lietuvos rinkoje yra „Lietuvos ryte“ priešpaskutiniuose puslapiuose spausdintos karikatūros, kurias dienraštis pirko iš šios kompanijos. „Bulls Press Lietuva“ direktorė Justina Grimalauskaitė sakė, jog atėjus ekonominei krizei šis bendradarbiavimas nutrūko. Tačiau ji pasidžiaugė, jog per dvi mugės dienas jų siūloma produkcija sulaukė įvairių leidėjų susidomėjimo.

Patalpinta: Rašiniai