Nuomonės

Penktadienį 11-oje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje buvo „Ilgasis penktadienis“, kuris truko net 11 valandų. Į mugę atvykę žmonės labiausiai džiaugėsi žemomis knygų kainomis. Visi pašnekovai vieningai tvirtino, jog knygų mugė jiems paliko gerą įspūdį, todėl jie čia veikiausiai sugrįš į ją kitąmet.

„Į knygų mugę atvykau ir pažiūrėti ir apsipirkti. Tikiuosi tiesiog gerai praleisti laiką. Šių metų knygų mugė palieka gerą įspūdį, nes daug vietos, nereikia stumdytis, eini laisvai, viską matai. Žinoma, labai jaučiasi ekonominė krizė, nes yra daug nukainavimų, bet aš dėl to džiaugiuosi. Galima už mažą kainą įsigyti tikrai puikią knygą. Labiausiai mane žavi vyresnioji karta. Jie yra tikrieji knygos mylėtojai. Žmogus ateina į mugę ir perka knygas iš pensijos. Aš labai mėgstu skaityti knygas, tačiau joms jau beveik nebeturiu laiko, todėl stengiuosi įsigyti knygas, kurios turi ilgaamžę vertę, pavyzdžiui enciklopedijas. Romanų jau tikrai nebeperku“, – muzikologė Zita Kelmickaitė.

„Knygų mugėje esu pirmą kartą. Kol kas renginys palieka tikrai gerą įspūdį. Knygų pasirinkimas labai didelis. Kainos kur kas žemesnės nei knygynuose. Esu pedagogė, todėl atėjau pasižvalgyti mokyklinių knygų, pratybų“, – pedagogė Lina.

„Knygų mugėje lankausi trečius metus iš eilės. Šiųmetė mugė atrodo šiek tiek mažesnė už praėjusią, tačiau vis tiek labai įdomi. Knygų kainos labai geros. Remarko kūrinį nusipirkau vos už 19 litų, manau, kad tai tikrai maža kaina“, – vadybininkas Gytis.

„Knygų mugėje lankomės jau ketvirtus metus iš eilės. Šiais metais iš esmės mugėje nėra nieko naujo. Labai patinka, kad stendų išplanavimas yra toks pat kaip pernai. Mes ieškome knygų apie meną baigiamajam bakalauro darbui, tačiau sekasi sunkiai, nes čia jų nėra daug. Teks keliauti į knygynus. Paradoksalu, tačiau kainos mažos, o tinkamų prekių nerandame“, – studentės Eglė ir Giedrė.

Patalpinta: Rašiniai