Kaip už daugiau gauti mažiau?

Pirmąją Knygų mugės dieną įvyko Vilniaus universiteto bibliotekininkų konferencija apie tai, kaip pasiekti daug, išleidžiant mažai.

Konferencijos dalyviai viršuje. Būsimi MKIC baldai dešinėje. VUB knygos kairėje. A. Dzikaitės nuotr.

„Daugiau už mažiau“ konferencijos tikslas – pristatyti Vilniaus universiteto bibliotekos (VUB) tinklaraščius, papasakoti apie jų sukūrimą, taip pat įrodyti, kad minimaliomis sąnaudomis galima pasiekti didelių rezultatų. Konferencijoje pasidžiaugta, kad VUB šiemet jau 440 metų, tačiau jos darbuotojai jaučiasi jauni, atviri, veržlūs, inovatyvūs.

„Daugiau už mažiau“ buvo pristatyti VUB tinklalapis, VU gidas, Rock & Roll bibliotekininkas, Informacinio raštingumo tinklalapis. Šie projektai nieko nekainavo, nes buvo sukurti naudojantis internete siūlomomis nemokamomis paslaugomis: XMind, IHMC, Paint.NET.

VUB elektroninio skyriaus vedėja Julija Niauraitė, pristatinėdama Informacinio raštingumo programą, kurią su savo komanda sukūrė neišleisdami nė cento, džiaugėsi: „Technologijos yra tik priemonė. Kūrybingi ir energijos nestokojantys žmonės iš jų gali turėti daug daugiau naudos nei už pinigus“.

VUB komunikacijos ir informacijos skyriaus darbuotojas Mantas Pelakauskas papasakojo apie antrosios kartos žiniatinklį, kurį sudaro socialiniai tinklai, tinklaraščiai, Wiki ir vaizdo failų dalijimosi svetainės. Dr. Zinaida Manžuch pristatė „Rock & Roll bibliotekininką“ – studentams, mokslininkams ir praktikams. Mokslo informacijos duomenų centro vedėja, dr. Žibutė Petrauskienė, pristatinėjo atviros prieigos duomenų bazes bei kvietė jomis naudotis. VUB generalinė direktorė Irena Krivienė pristatė Mokslo komunikacijos ir informacijos centro (MKIC) galimybes, rodė jo maketus. Pasibaigus konferencijai, žmonės galėjo apžiūrėti baldus, kurie bus pastatyti MKIC, taip pat nuotraukas, kuriose pavaizduota senoji Vilniaus universiteto biblioteka, jos restauravimo darbai.

Patalpinta: Rašiniai